Det grønne folkemøde samarbejder med ungdomssatsningen ”Ungdomsøen”

HIRTSHALS: Når det årlige Naturmøde over tre dage i maj omdanner den nordjyske by Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelse, bliver det fremover med en endnu stærkere ungdomsstemme. Det sker gennem et samarbejde med en af dette årtis største ungdomssatsninger ’Ungdomsøen’.

- Vi ønsker at manifestere os som det centrale sted hvor Danmarks unge mødes og diskuterer natur. Naturen som tema får en stadig større plads i den generelle debat, men også i de unges debat. Unges klimabevidsthed, miljøbevidsthed og bevidsthed om betydningen af biodiversitet er voksende - den udvikling skal vi sammen med Ungdomsøen være med til at understøtte, og vi glæder os meget over, at Ungdomsøen, der har afsæt i spejderbevægelsen, ser samme potentiale i Naturmødet, som vi selv gør, siger Jesper Lauritsen, direktør for Naturmødet.

Naturmødets ungdoms-venue kommer fremover til at hedde ’ROOTS - powered by Ungdomsøen’, og det er netop med en forventning om, at Ungdomsøen kan sætte yderligere strøm til natursamtalerne at samarbejdet er blevet indledt:

- Vi glæder os meget til samarbejdet og til skabe en stærk platform for de unge, der skal leve med konsekvenserne af de beslutninger, der netop nu træffes indenfor natur, klima og miljø, fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ungdomsøen.

Hvad er ungdomsøen - fakta:

Ungdomsøens forventes at åbne officielt til september 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. I 2016 donerede Nordea-fonden yderligere 120 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen.

Ungdomsøen bliver et kraftcenter, hvor unge får unikke rammer for at være ung og gennem workshops, kurser og sociale arrangementer får muligheden for at skabe projekter og aktiviteter på eget initiativ. Aktiviteter, der skal sætte de unge i stand til at påvirke samfundet omkring dem positivt. Mødet med Ungdomsøen skal gøre fremtidens ungdom klar til at tage ansvar og aktivt skabe det samfund de ønsker.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i øjeblikket af foreningen SPEJDERNE i samarbejde med stærke unge-aktører som Roskilde Festival, Højskolerne, Dansk Ungdoms Fællesråd, de fem danske spejderkorps, Efterskolerne med flere

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...