Politikere lemper regler i skuldersæson

SKAGEN: Der bliver lidt større mulighed for at høre udendørs musik ud på de små timer i Skagen i begge ender af sommerhalvåret.

Frederikshavn Kommune vil nemlig slække på de stramme regler, som blev indført med virkning fra sæson 2018, ved at slippe musikken løs i Kristi Himmelfartsdagene, hvor der er Skagen Race, samt i weekenden i uge 34 - den sidste sejlerweekend.

Restauratør Jakob Sund, som tidligere har repræsenteret restauratørforeningen i forhandlinger med kommunen, roser politikerne:

- Det er et godt valg, for i de to weekender er der mange mennesker på gaden i Skagen, især nordmænd og svenskere, som kommer sejlende til byen. Lydniveauet er i forvejen højt, for de går i byen for at feste og høre musik, siger han.

Et flertal i kommunens plan- og miljøudvalg har besluttet at videreføre den gældende støjforskrift, som giver Skagens restauratører mulighed for at få dispensation til et begrænset antal arrangementer med høj musik om sommeren. Men under visefestivalen og fremover altså også i to weekender i skuldersæsonen er der generel dispensation.

Kun Erik Kyed Trolle (S), Skagen, ønskede en stramning, så musikstederne i Skagen bliver underlagt de generelle regler i restaurationsforskriften, som gælder i resten af kommunen.

Den politiske beslutning blev truffet på baggrund af en evaluering af sæson 2018. Den resulterede i færre støjklager end tidligere år. Samtidig har en del skagboer udtrykt ønske om mere musik på spillestederne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...