Billetsalget til vinterbaderfestivalen 2020 blev igen hurtigt udsolgt på trods af prisjusteringer

SKAGEN: - Deltagerne sad klar ved midnat til 1. november for at sikre sig billetterne til Skagen Vinterbaderfestival og alle 350 pladser er nu solgt, fortæller formanden for Vinterbaderfestivalen i Skagen Mette Hust.

Arrangørerne var spændte på om billetterne ville være sværere at sælge, fordi de for første gang kun solgte billetter til hele festivalen til 995 kroner. Tidligere kunne man også købe til færre dage, men den ændring har ikke svækket efterspørgslen.

- Og vi kan se på tilmeldingerne er der er kommet syv nye danske klubber med, en ny norsk vinterbaderklub og en tysk, fortælle Mette Hust.

Siden 2012, hvor Skagen Vinterbaderfestival startede som Danmarks første og eneste vinterbaderfestival, har interessen været støt stigende også fra norske vinterbaderklubber.

For mange vinterbadere er det blevet en fast tradition at deltage i vinterbaderfestivalen hvert år og at kombinere vinterbadning med andre skønne oplevelser i Skagen.

Det sociale samvær står helt centralt for såvel deltagere som arrangører af Skagen Vinterbaderfestival, så derfor er der sat et loft over antallet af deltagere med et maksimum på 350 i alt.

Allerede nu er der forespørgsler om tilmelding til vinterbaderfestivalen, så hos vinterbaderklubben Isbryderne, som står bag vinterbaderfestivalen, forventer man at der igen i år bliver udsolgt inden for et døgn.

Formanden hos Isbryderne Mette Hust er glad for den fortsat store opbakning til Skagen Vinterbaderfestival:

- Hvert år er vi helt benovede og taknemmelige over den enorme interesse. Det betyder selvfølgelig, at der er rift om pladserne og at der desværre kan være nogle, som må gå forgæves. Derfor opretter vi igen en venteliste, hvis det bliver aktuelt. For os som arrangører står det gode værtskab og hyggelige samvær i centrum samtidig med at vi gerne vil sikre at alle får en god oplevelse. Vi har mange gengangere blandt deltagerne, så det føles næsten som at få familie og venner på besøg hvert år, siger hun.

Vinterdestination

I Turisthus Nord har man gennem en længere årrække arbejdet målrettet med at udvide helårsturismen blandt andet gennem events i ydersæsonen. Her er der ingen tvivl om, at Skagen Vinterbaderfestival spiller en uvurderlig rolle i brandingen af Skagen som vinterdestination. Turistdirektør René Zeeberg udtaler:

- Jeg er enormt stolt over, at Skagen Vinterbaderfestival hvert år trækker så mange glade vinterbadere til Skagen.

- Det er i høj grad Isbrydernes fortjeneste, da de yder et helhjertet værtskab og stort engagement.

Og så må vi ikke glemme Skagens unikke natur – den er noget ganske særligt også om vinteren.

Sidst men ikke mindst så får Skagen Vinterbaderfestival hvert år stor pressebevågenhed, som vi i særlig grad oplevede i starten af året, da Grevinde Alexandra deltog som vinterbader. Det gav en enestående markedsføring af Skagen, og med det som afsæt så vil Turisthus Nord arbejde for at tiltrække flere vinterbaderturister blandt andet gennem en række vinterbaderguidede ture i samarbejde med Isbryderne, så flere kan opleve Skagens smukke natur om vinteren, fortæller René Zeeberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...