Taler, musik og fællessang foregår i år på sociale medier

FREDERIKSHAVN: - Der er tradition for at vi fejrer arbejdernes internationale kampdag 1. maj rundt om i Nordjylland, i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Hobro, Aars, Thisted og rigtig mange flere byer og fagforeninger. I år kan vi desværre ikke mødes fysisk som vi plejer 1. maj på grund af corona smitterisiko. Men det røde flag vil alligevel smælde over Danmark.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra LO sektionerne og FTF regionen i Nordjylland.

- Fagbevægelsens hovedorganisation (FH) har i stedet arrangeret en storslået event, som kan følges på Facebook på fredag. På den måde er vi alligevel sammen i det store fællesskab i Nordjylland og i hele Danmark – blot hver for sig i år.

Fagbevægelsens Hovedorganisation er klar med digital fejring af dagen med taler og musik fredag klokken 10.00-11.15 på FHs Facebookprofil. Derudover kan man følge arrangementet på LO sektionernes Facebook sider. Medlemmerne skal tilmelde sig begivenheden.

- Vi glæder os til at holde 1. maj i år, også selv om det bliver en helt anderledes måde, siger Nordjyllands seks LO sektionsformænd og FTF regionsbestyrelse i pressemeddelelsen.

FHs formand Lizette Risgaard indleder og holder sin 1. maj tale live. Statsminister Mette Frederiksen (S), Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (EL) vil overbringe hilsner til danskerne. Der vil være live musik med blandt andet Pernille Rosendahl, Peter Sommer, Allan Olsen, Magtens Korridorer, Carsten Bo og Katinka.

- Der vil også være online fællessang, så vi kan synge sammen – blandt andet på ”Når jeg ser et rødt flag smælde”, og ”Danmark for folket”, lyder det fra arrangørerne.

De unge i fagbevægelsen komme med deres bud på, hvordan de ser fremtiden.

1. maj er i sin 130-årige historie kun blevet helt aflyst én eneste gang. Det var i 1940, da Danmark blev besat af Tyskland. Kun radioen markerede dagen med en tale af LOs daværende formand Laurits Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...