SKAGEN: Allan Mortensen, der i 2016 rundede de 70 år, har været aktiv på den danske musik- og teaterscene i over 45 år og er en af de markante danske stemmer indenfor rhythm’n’blues. Han var i 1969-70 frontfigur i Holger Laumanns soulgruppe "Tears", hvor også bassisten Jens Jefsen medvirkede. - I 1971 flyttede Allan Mortensen til København og blev forsanger i rockgruppen "Rainbow Band/Midnight Sun" og fik året efter sit store folkelige gennembrud som Judas i rockoperaen "Jesus Christ Superstar", hvilket førte til adskillige hovedroller i musicals, soloplader, shows og optræden i tv og radio. Det er således en alsidig og erfaren herre, som går på scenen til årets sidste frokostjazz på Kappelborg. Det er Mortensens første besøg på kulturhuset, som i øvrigt i foråret havde besøg af Mortensens datter, den dygtige jazzsangerinde, Veronica Mortensen.

Jens Jefsens Trio

Veronica er dog ikke med på Kappelborg i denne runde, men med sig har Mortensen i stedet en af Danmarks mest rutinerede jazzbassister, Jens Jefsen, som med musikalsk alsidighed og stigende ekspertise har håndteret gulvbassen siden 1964. Jefsen tilhører i dag den øverste elite inden for sit fag, og har blandt andet været afløser for afdøde Niels-Henning Ørsted Pedersen i Radioens Big Band, og har spillet sammen med mange danske musikere, blandt andre Jesper Thilo, Thomas Clausen, Niels Jørgen Steen, Jørgen Emborg og Alex Riel, der sammen med Uffe Steen var med i Jefsens gamle trio.

På Kappelborg har Jefsen allieret sig med Søren Frost på trommer og den alsidige pianist Anders Rose. Frost er til daglig en del af DRs Big Band, duoen Just & Frost m.fl., men Rose foruden at undervise blandt andet også er kapelmester i DR Bigbandet og Muskelsvindfondens årlige cirkusteaterforestilling Cirkus Summarum.

- Fra kulturhuset lyder det, at publikum kan glæde sig til en spitzenklasse jazz-trio tilført et vitalt skud soul.

Frokostjazz arrangeres i samarbejde med Skagen Bamsemuseum / Iscaféen Skagen, og billetter til frokostjazz inkl. frokost og en snaps kan købes på Skagen Turistbureau samt kappelborgskagen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...