Børnene i de yngste klasser på Skagen Skole er som bekendt startet i skolen igen. Og hvis du synes, at du oftere ser børn i bybilledet, så er den god nok. Elever og voksne skal være med ude,hvor smittefaren er minimeret. Man har delt børnene op i grupper af ti, og de arbejder med temaet ”Kend din by”. Det fortæller Jan Skatka og Mona Bach.

De har normalt andre funktioner på skolen som henholdsvis pædagogmedhjælper i SFO-en og skolepædagog. Men i de her uger bruger de en del at skoledagen på at tage på udflugt.

- Og det er mit klare indtryk, at børnene i min gruppe, som er fra 2.klasse, nyder at vi kommer så meget ud. Vi er på skolen hver morgen fra 8-9.30, og børnene spørger om hvornår vi skal ud på tur, fortæller Jan Skatka. Han har blandt andet været med sin gruppe ved Vippefyret, Hvide Fyr, i Batteriskoven og ude ved Kongevillaen. Da vi møder dem var de en tur på legepladsen ved Kulturhus Kappelborg, som summer af liv mange formiddage.

Mona Bachs gruppe består af elever fra 3.klasse, og de er på udflugt til havnen.

- Vi arbejder med krabber. Så vi har lavet en krabbestang, og forsøgte at fange krabber. Det lykkedes ikke lige, men vi fandt krabbeskelet og talte om hvordan krabberne har deres skelet udvendig, siger Mona Bach.

Det er både hendes og Jan Skatkas indtryk at børnene trives med at være så meget ude, og de også kan lide at være i en mindre gruppe end deres normale klasse på 30 børn, som de for eksempel er på 2.klassetrin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...