HYGGE OG TRÆNING: Skagen svømmeklub har et hold for menneske med brug for særlig hjælp , og nogle af dem er konkurrencesvømmere

SKAGEN: 54-årige Leif Miller Madsen har en kugleramme stående ved siden af svømmebassinet. Han holder styr på banerne, for han er langdistancesvømmer. En af de bedste i Danmark og så på kortere distancer, og han har deltaget fem gange i Special Olympics Festival og vandt for eksempel guld og bronze, da Special Olympics Festival fandt sted i Helsingør. I maj 2020 kommer det store handicapidrætsstævne til Frederikshavn Kommune.

- Vi vil rigtig gerne have mange flere idrætsudøvere med, når vi skal holde Special olympics idrætsfestival 2020, siger Marianne Axelsen, der er instruktør for holdet i Skagen Svømmeklub. Holdet hedder tilpasset svømning, og er det eneste af den slags i kommunen. 28 der med på de to hold, der træner hver torsdag.

Marianne Axelsen har gjort sig en vigtig erfaring omkring tilpasset svømning, som også omfatter mennesker med Downs syndrom som Leif Miller Madsen.

- Alle kan lære at svømme. Vi skal bare bruge lidt længere tid på disse børn og voksne, som går på de her hold, forklarer hun.

40-årige Jes Larsen og 39-årige Ditte Olsen fik også flotte placeringer i sommer, som de skal forsvare på hjemmebane. De fik begge guldmedaljer og alle tre konkurrencesvømmere slog deres egne rekorder.

Marianne Axelsen fortæller, at 40 årige Jes Larsen startede med at svømme i Skagen svømmeklub som barn og har været medlem uafbrudt siden. Det var så vigtigt for ham at deltage i Special Olympics stævnerne, selvom de fandt sted på både hans 30 års fødselsdag i og i år da han fyldte 40 år 24. maj 2018.

- Han ville til Special Olympics og havde ikke tid til at holde sin fødselsdag med hans familie. Vores svømmere tager deres sport meget seriøst, siger Marianne Axelsen.

Ditte Olsen har startet med at svømme som voksen for cirka 15 år siden, og svømmetræneren kan se, hvordan hun er blevet mere og mere modig.

I det hele taget er det vigtigt at finde ud af, hvilken hjælp hver enkelt svømmer har brug for, for at føle sig som en visk i vandet.

Et af de børn, som også hygger sig på holdet, er synshandicappet.

- Så ham fik vi fat i et par svømmebriller med stor styrke, og se hvor glad han er i vandet nu, siger Marianne Axelsen.

De er fem frivillige i trænergruppen, som hjælper både i omklædning, på bassinkanten og i vandet.

Marianne Axelsen er superglad for sit arbejde som svømmeinstruktør, som hun har været i 20 år.

- Jeg er stolt af svømmerne og det er en fornøjelse at se, hvordan de bliver bedre og bedre. De er i godt humør. Så man er altid glad, når man kommer hjem fra svømmetræningen.

Special Olympics Idrætsfestival finder steder hver andet år og her er Skagen Svømmeklubs deltagelse:

2004 SONG festival i Aalborg forløber for Special Olympics idrætsfestival)

2006 Esbjerg Special Olympics idrætsfestival

2008 Vejle Special Olympics idrætsfestival

2010 Næstved Special Olympics idrætsfestival

2012 Skjern Special Olympics idrætsfestival

2016 Holstebro Special Olympics idrætsfestival

2018 Helsingør Special Olympics idrætsfestival

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...