Personalet skal understøtte de Covidpressede afdelinger

KOMMUNEN: Regionshospital Nordjylland hæver sit COVID-19 beredskabsniveau og det betyder, at der lukkes ned for næsten alle planlagte operationer og behandlinger på sygehuset i Frederikshavn, forklarer lægefaglig direktør ved Regionshospital Nordjylland, Søren Pihlkjær Hjortshøj.

- Det skyldes, at det særligt er personale fra Frederikshavn, der er planlagt til at indgå i den forøgede eskalering, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Nedlukningen af aktiviteter i Frederikshavn vil medføre, at der i betydende omfang bliver reduceret i planlagt patientbehandling, og mange patienter vil få deres behandling udskudt.

På ugebasis vil omkring 110 patienter få udskudt deres operation, ligesom ca. 250 ambulante besøg om ugen må udsættes.

- Desværre må vi skuffe patienter, der havde set frem til at få en operation eller anden behandling, der ikke er af akut karakter.

- Vi er imidlertid nødt til at vise rettidig omhu, hvis vi skal kunne tage os godt af både coronapatienter og andre akutte patienter.

- Det håber vi, at de berørte har forståelse for, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj og understreger, at al kræftudredning og kræftbehandling i Frederikshavn vil forsætte uændret – ligesom røntgendiagnostik og neurorehabilitering.

De patientgrupper, der vil blive berørt, er ortopædkirurgiske patienter inden for hånd-, hofte og rygkirurgi og patienter med nyre- og urinvejsproblemer.

Der opretholdes en mindre aktivitet til at sikre behandlingen af de mest presserende planlagte behandlingsforløb.

- Vi håber, at de forlængede restriktioner og overholdelse af myndighedernes anbefalinger snart vil begynde at kunne ses i form af faldende indlæggelsestal. Derefter vil vi som noget af det første få gang i aktiviteten i Frederikshavn igen, så der kan komme gang i de planlagte behandlinger, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...