Drachmannkvartener klar til at synge Bellmann i Drachmanns hus

SKAGEN: Onsdag 12. september kl. 20 præsenterer "Drachmann-Kvartetten" for anden gang i sommer programmet "To svenskere og Drachmann". Et program som omfatter digte, viser og sange af Holger Drachmann, Evert Taube og Drachmanns store idol, Carl Michael Bellmann. De tre må vel siges at have leveret ret mange bidrag til den nordiske visetradition.

Taube er stadigvæk meget populær i Danmark, og Bellmann var det ikke mindst i 1800-tallet. hvor mange danske dramatikere anvendte hans melodier i deres stykker. Det gælder ikke mindst Jens Chr. Hostrup og Johan Ludvig Heiberg.

Selvom det ifølge kalenderen er efterår, og vejret ikke er helt, hvad vi har været vant til i sommer, så fortsætter Ann-Marie Gabrielsson, Jesper Hegaard, Birgit og Poul Bernth, som tilsammen udgør Drachmann-Kvartetten, ufortrødent for fulde huse Drachmann-aftnerne i digterens hus på Hans Baghsvej.

Da der har været udsolgt til de fleste af sommerens aftner, vil det være en god idé at gå ind på husets hjemmeside www. Drachmannshus.dk. Her kan man købe sin billet. I dagene op til den enkelte aften vil der være mulighed for at købe billet i Drachmanns, Michael og Anna Anchers hus og på Skagens Museum.

Causerierne i haven tirsdag og torsdag klokken 11.15 samler også mange tilhørere. Tirsdag fortæller Birgit Bernth om "Drachmann og damerne", og onsdag fortæller Poul Bernth om "Drachmann og Vendsyssel". Det koster 20 kr. + billet til Drachmanns Hus at overvære causerierne, og det er ikke nødvendigt at forudbestille.

Onsdag den 19. september kl. 20 er man nået frem til sommerens næstsidste aften, og det er med det meget populære program med titlen, "Vin, kvinder og sang".

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...