Et af Drachmann-kvartettens populæreste programmer har gennem mange været ”Havet og Kærligheden”. Dette er også i år en del af den litterære café, som hver aften frem til og med 30. september.

Programmet kan opleves i Bamsemuseets Café på onsdag den 19. august kl. 20, og det vil foruden tekster af Holger Drachmann også indeholde tekster af Evert Taube og Carl Michael Bellmann.

Ind i mellem sange, viser og digte bliver der fortalt om de tre digtere.

Når netop disse tre digtere er sat sammen i dette program skydes det flere ting. Drachmann og Taube havde havet og kærligheden som inspirationskilder til fælles, og der udover kendte de også begge to Skagenpigen, Ingeborg Østergaard, som af Drachmann fik tilnavnet Skagens Rose.

Drachmann regnede Carl Michael Bellmann for Nordens største digter, hvilket han i flere sammenhænge har understreget.

Alle tre digtere havde en stor folkelig gennemslagskraft, og er alle tre kendte og elskede i både Danmark og Sverige. For Bellmanns vedkommende skyldes dette ikke mindst, at flere danske digtere anvendte hans melodier i deres syngespil. Det gælder for eksempel Heiberg og Hostrup.

Drachmann-Kvartetten, der jo består af ægteparrene Birgit og Poul Bernth og Ann-Marie Gabrielsson og Jesper Hegaard glæder sig til endnu engang at give liv til de tre store digtere.

Opstillingen af borde samt placering af publikum er lavet med al mulig hensyntagen til de i øjeblikket gældende regler, ligesom der er mulighed for håndspritning.

Billetsalget er anderledes i år og kan bestilles på holger@gabrielsson.dk eller købes ved indgangen. Da der altså er tale om et reduceret antal pladser, vil ”først-til-mølle”-begrebet gælde. Der er som sædvanlig stor interesse for disse aftener, så det vil være en god idé at bestille billet i forvejen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...