”Romantik fra Wien”.

Det er overskriften for Skagen Musik- og Teaterforenings koncert den 17. juli kl. 19.30 i Skagen kirken,

Det danske sangerægtepar Lone Rasmussen og Morten Frank Larsen, begge syngende på operaen i Wien, betegner selv koncertens tema sådan: ”Alt i alt en romantisk rejse rundt/tilbage i Wiens glødende musikliv anno ca. 1900”.

Med akkompagnement af pianisten Anita Hyldgård Samsing bliver der dykket ned i sange af senromantikkens store mestre, Richard Strauss og Gustav Mahler. Og dertil er der også til programmet fundet nogle sjældne sange af Mahlers hustru, Alma Mahler (det bliver vist nyt for en del af os at høre og opleve de sange?)

Soloklaver skal man naturligvis også have glæde af. Anita Samsing vil nemlig spille nogle værker af Sergej Rachmaninov, som foruden flere meget store orkesterværker også skrev adskillige samlinger af mindre klaversoloværker, præludier, fantasier, nocturner og ’salon-stykker’, som han selv brugte under sine mange turneer i Amerika, hvor han høstede megen anerkendelse som en af sin tids største pianister.

Med til romantikken i Wien har de to sangere også fundet duetter af Johannes Brahms og sange af et par af de verdensberømte østrig-ungarske operettekomponister, Johann Strauss og Emmerich Kálmán.

Der er således udsigt til en herlig koncertaften med skønne toner fra det romantiske Wien fra for ca. hundrede år siden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...