To kendisser og seks håbefulde kunstmalere er de vigtigste ingredienser i den populære TV-udsendelse Danmarks bedste Portrætmaler. Fredag den 2. november laves de næste optagelser til programmet, og det sker i omgivelser der burde være meget inspirerende for kunstnerne.

Det er nemlig Skagens Museum, der lægger lokaler til optagelserne. Et stort TV-hold fra produktionsselskabet Mastiff TV ankommer til Brøndums Hotel og om fredagen finder optagelserne sted i museets Skifersal, som for tiden huser særudstillingen "So long - fra kælder til nye samlinger".

Tidligere optage-steder har været kirkesalen på Koldinghus, Arken i Ishøj, Kunsten i Aalborg og Glyptoteket i København.

Under udsendelsesværten Ane Cortzens opsyn skal seks kunstmalere give deres bud på et portræt af to kendte personer - hvis identitet ikke kan afsløres på forhånd. Resultatet vurderes af en jury med kunsthistorikeren Bente Scavenius i spidsen.

- Med Danmarks Bedste Portrætmaler er vi rundt i hele landet og derfor skal vi selvfølgelig også til Skagen. Hele holdet, kunstnere, dommere og modeller glæder sig til at optage i de fantastiske rammer, som Skagens Museum er, siger Mette Bennike, chefproducer hos Mastiff TV, der laver udsendelsen for DR.

Kameraerne kommer til at rulle, alt imens museets gæster vandrer rundt i museets sale. Der er altså ingen indskrænkninger i gæsternes mulighed for at besøge Skagens Museum, selv om TV-holdet fylder en hel del med kameraer og lyssætning, lige som der skal findes plads til modellerne og kunstnernes malergrej.

- Man har mulighed for at se kunstnerne over skulderen, i de fire timer hvor kunstnerne portrættere de kendte modeller. Det kan ikke undgås at vi griber ind i den almindelige museumsdrift, men vi håber at alle gæster alligevel vil synes det er sjovt at følge med i processen."

Når dagen er gået voterer juryen, men det sker uden offentlig adgang, og resultatet bliver først kendt, når udsendelsen løber over danskernes TV-skærme i foråret 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...