Hvordan går dagligdagen hos skawboerne i denne Corona tid? Er der ændret adfærd med henvisning til myndighedernes påbud, holde afstand, ikke store forsamlinger og ikke mindst, hvad fordriver man tiden med?

Har man et godt råd til hjemmelige sysler og nu hvor påsken også er inddraget, hvad så med den?

Skagen Onsdag var på gaden tirsdag, dagen efter statsminister Mette Frederiksen havde forlænget påbuddet med lukninger til foreløbig efter påske.

Det var en stille og næsten mennesketom Skagen vi mødte på turen i gågaden. Her var mange forretninger lukket, et fåtal havde åbent, et syn som sjældent er set i den livlige by. Lidt turister bevægede sig gennem gaden, ikke mange lokale.

De lokale fandt vi til gengæld ved Brugsens indgang. Der skulle handles ind og så ellers hjem, da myndighederne opfordrer til at blive hjemme. På vejen ud fangede vil nogle kunder, som gerne ville fortælle lidt om hverdagen i Skagen med en corona-virus.

Det skinnede igennem, alle sørger for at følge myndighedernes råd om afstand og håndhygiejne.

- Jeg passer på mig selv og andre, siger Hanne som er Social og Sundhedsassistent. Jeg starter med handsker på inden jeg går ind på mit arbejde og følger alle hygiejnerådene. Min fritid bruges til rengøring, få ryddet op, pudset vinduer og slappe lidt af. Vi skulle have haft gæster, men det må vente til senere. Ligeledes må vi desværre også undvære vores børn i de her tider. Jeg skal arbejde nogle af påskedagene.

Der er mange der har måtte aflyse forskellige ting de deltager i. En dame fra Skagen har således aflyst dans, yoga gennem gymnastikforeningen, samt at deltage i læseklubben.

- Jeg er meget opmærksom på at spritte af og vaske af, fortæller Mona Kristensen, som arbejder på bofællesskab. Jeg har lige hentet strikkegarn, så jeg kan fordrive tiden med strik. Jeg har ringet til min datter og en lille nyt barnebarn, for at sige de ikke skulle komme på ferie – den sved. På arbejde i påsken og så ellers derhjemme.

- Jeg vasker hænder, vasker hænder og vasker hænder, fortæller Githe Storgaard, som følger alle rådene. Min tid går med at handle, rengøring og maling derhjemme. Jeg skal have en stille og rolig påske.

Naturen bruges meget i den her tid. Ud og få frisk luft og forandring i hverdagen, ser vi rundt om i landet.

- Jeg har lige været ude at gå en dejlig tur, siger Jonna Würtz. Jeg har sendt min mand ud til Kandestederne, hvor han vil gå langs stranden. Vi elsker naturen og om morgenen tager jeg en badetur i havet. Et råd til andre er at tage en tur ud i naturen. Men ellers holder vi os hjemme uden besøgende. Vi har hængt et dartspil op i udestuen, som vi bruger eller jeg lægger puslespil og manden ser krimier på Netflix. Til påske plejer vi at have venner og familie på besøg. Det må vi undvære i år.

Andre der har måtte se, at man ikke kan komme ud i job, er blandt andre musikere. Her er der sket aflysninger over en bred kam og det har også ramt musikeren Peter Sørensen.

- Det rasler ind med afbud på afbud, siger Peter Sørensen. Men der er allerede kommet nye datoer på nogle af arrangementerne til efteråret. Derhjemme har vi frasagt al besøg med venner og familie, al social omgang er sat på stand-by. Et råd, gør som mig, mangler 3 timer så er min have total klar. Ellers går vi ture på stranden. Påsken skal nydes sammen med min kone Ulla, hjemme på terrassen med en god flaske rødvin og god mad, slutter Peter Sørensen.

Dagligdagen i Skagen går videre trods coronaen. Skawboerne følger rådene fra myndighederne og bruger tiden med mange gøremål.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...