Hvad laver man i Skagen i efterårsferien når der er dårligt vejr. Her kan byen heldigvis byde ind med flere indendørs aktiviteter, bl.a. et besøg på Kystmuseet Skagen.

Her har der hele uge 42 været forskellige arrangementer, som er henvendt til børn og børnefamilier.

Museumsformidler Henrik Houmøller oplyser, at det dårlige vejr, er godt museums vejr.

- Vi har haft rigtig mange besøgende, både til børneomvisningerne og i vores aktivitetshus, fortæller Henrik Houmøller.

Aktivitetshuset har hver dag haft mange børn ifølge med forældre eller bedsteforældre. Huset syder af aktivitet for børn og voksne, der sammen benytter ferien til kreative udfoldelser med hinanden. Aktiviteterne tager udgangspunkt i ting fra gamle dage. Det hele styres af museets frivillige, der hjælper til ved de forskellige arbejdende værksteder.

Mandag startede med gør-det-selv, hvor man kunne klæde sig ud som i gamle dage og lege sig ind i historien i den fattige fiskers hus, lave et træskib eller en vindmølle.

Fantasien fik frit løb om tirsdagen, hvor børn kunne lave fantasidyr af kastanjer og hvad skoven ellers kunne byde på.

Om onsdagen var der 3 aktiviteter i form af kartoffeltryk, slyngstokke og væv. På bomuldsposer trykte børnene forskellige figurer med kartoffel på posen og der blevet slynget på gammeldags måde en snor til at lukke posen med og vupti, så var det en frugtpose. Man fik også et indblik i hvordan en væv kan bruges. Børnene var helt opslugt af disse aktiviteter og fik produceret en hel del sammen med sine forældre eller bedsteforældre.

Denne dag var der en del turister, der benyttede det dårlige vejr til at se Skagen på en anden måde. Nogle havde været her før, andre var her første gang. Fælles for alle sagde de, at det var et dejligt sted at komme med sine børn, få en fælles aktivitet og se de spændende ting fra gamle dage.

Ugen fortsatte med at lave ravarmbånd af majs om torsdagen og gør-det-selv igen om fredagen. Børnene har også kunnet deltage i historier for børn og høre om Livet i Skagen i gamle dage, med skibsforlis og modige redningsmænd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...