Kunstneren fra Aalbæk arbejder både med glas og maler

AALBÆK: I den vestlige udkant af Aalbæk har kunstner Christine Bilde fra Aalbæk etableret sig på Gaardbovej med et kunstværksted. Her arbejder hun med sine kreative idéer både i glaskunst og som billedkunstner.

Værkstedet er i den ene halvdel af en dobbelt garage. Her former og brænder hun sin glaskunst, mens hendes billedkunst, for det meste foregår i privaten, gerne med udsigt til haven og naturen.

Christine Bilde er uddannet lærer fra Hjørring Seminarium med billedkunst som et af fagene. På spørgsmålet hvornår interessen for billedkunst og glasarbejde dukkede op, svarer hun:

- Jeg har altid tegnet og malet. Før lavede jeg tegninger til Aalbæk vinen, tegnede akvareller til kirkebladet og tegnede illustrationer til bogen ”Farmeren 2”. For ca. 10 år siden begyndte jeg at arbejde med glaskunst og fik interesse for det, mens jeg stadig var lærer.

- Jeg har i mange år haft en drøm at leve af min hobby. Derfor tog jeg en beslutning, at nu skulle det være. Jeg blev selvstændig kunsthåndværker og kører nu på andet år, siger Christine Bilde, og fortæller endvidere at hun på et tidspunkt var på et weekendkursus hvor dronningens privatlærer Mabel Rose underviste i kunst.

I 2018 blev hun opfordret til at lave en Aalbæk plakat. Resultatet, en stregtegning med forskellige motiver fra byen, blev taget godt i mod både af de lokale og turister. Den blev lanceret til Sommerstart og kom derefter i salg på Turist Info og havde et godt salg. Desuden blev der lavet klistermærker af plakaten.

- Sidste år lavede jeg et maleri som Aalbæk plakat. Denne gang større og i farver og igen med motiver fra byen, fortæller Christine Bilde.

Christine bruger naturen til at få inspiration både til glas og malerier. Det vil man også kunne se på hendes billeder, da flere af motiverne er fra området ved Aalbæk. Hun påpeger at vi har alt her, skov, stand, eng og et smukt havnemiljø. For det meste maler hun efter et fotografi.

Der er flere samarbejdspartnere ind over Christines kunstværker, både i Aalbæk og Skagen. Nogle af hendes malerier kan ses hos Rie´s Keramik i Aalbæk og når den nye blomsterbutik åbner i Aalbæk, kan hendes glaskunst også ses der. Sidste år havde jeg også nogle af mine kunstværker i Galleri Skagen.

- Det sker også at kunder kommer med specielle ønsker evt. glaskunst til en særlig lejlighed, så snakker vi sammen og finder en fælles løsning på det. Det kan være til et bryllup, barnedåb eller et dørskilt, siger Christine Bilde.

Foruden at man har kunnet opleve hendes kunst forskellige steder bl.a. til Julemarked i Aalbæk, har hun også kunst udenfor landets grænser, idet hun fornylig har lavet en bestilling, som skulle til San Francisco og flere ordre er på vej ud andre steder i verden.

Christine har også en lille butik i forlængelse af værkstedet, med forskellige kunstværker. Den har åbent efter aftale og her finder man glaskunst i alle former og forskellige brugskunst fra Christines hånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...