NEDTUR: Nye regler kan umuliggøre eksport til Storbritannien

FREDERIKSHAVN: Først kunne han næsten ikke få armene ned, da England og EU i juledagene landede en aftale om brexit. Men efter at have nærlæst aftaleteksten er direktøren for nordjyske Chrisfish, Niels Erik Bertelsen, færdig med at juble.

- Vi mister en fjerdedel af vores omsætning på det her, og vi står i en situation, hvor vi om meget kort tid må fyre seks-otte ansatte, hvis ikke der sker noget, siger direktøren.

Han fortæller, at aftalen, som den foreligger nu, med sikkerhed vil koste Chrisfish al eksport til Storbritannien . Det skyldes, at UK vil pålægge produkter, hvor råvarerne kommer fra lande uden for EU, en told på 20 procent.

Det er præcis, den situation, der vil ramme Chrisfish og betyde, at omkostningerne forøges væsentligt.

Han håber nu, at der på politisk plan hurtigt kan blive lavet om på brexit-aftalen, så også produkter som dem fra Chrisfish kan sælges i England uden at blive pålagt de 20 procent i told.

- Det er noget, som vores brancheforening, Danish Seafood Association, selvfølgelig også er i gang med at se på, siger den nordjyske fiskedirektør, som har to fabrikker i Frederikshavn og én i Hanstholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...