Chris Andersen har spillet blues i masser af år, men det er først som 47-årig, at han udgiver sin første CD: Hammer Blues

SKAGEN: Han har en klar holdning til musikken. Den gamle blues vil han give en ny lyd. For Chris Andersen er som han siger, ikke en af den slags musikere, som elsker at lytte til gamle optagelser på ridsede vinylplader.

Han er ikke til trist blues. Nej, han holder af den slags blues, der gør en glad. Nu har han givet sit bud på gode bluessange på sin første cd-udgivelse ”Hammer Blues”. Fem numre har han selv skrevet og fire sange er numre, han holder af at spille blandt andet det ikke så kendte nummer af Bob Dylan ”Buckets of Rain”.

Chris Andersen er født og opvokset i Skagen, hvor han i dag arbejder som smed i sit eget firma Skagen Smede Service. Han kan ikke forestille sig et bedre sted at leve og på cd-omslaget står der i introduktionen af ham: ”Chris forsøger ikke at lyde som en trist bomuldsplukker fra Mississippi, for han er en glad smed fra Skagen.”

Forstået af producer

Han er stolt af den cd. Og deler allerhelst æren med andre. Blandt andet produceren Jens Varmløse, der er så god til at forstå, hvad Chris vil med musikken. Men som også kan sige stop, når han bliver grebet af begejstring over de musikalske muligheder og kommer for langt væk fra den stil, som bluesmusikeren ønsker at udtrykke. Det er blevet som han drømte om og debutanten er meget tilfreds med sin første plade.

- Resultatet er blevet meget bedre, end jeg havde regnet med.

Det skyldes også de dygtige musikere, som har sagt ja til at lægge navn og instrument til Chris debut.

Troels Jensen, for eksempel på klaver og vokal. En af de bedste i Danmark. Blues´en ukronede konge. Troels Jensen fik den unge skagbo i gang med at spille blues, når de ikke så Tour De France sammen. For Troels Jensen var for cirka 20 år siden på ferie i nærheden af Chris hjem. I sommerhuset var der ikke tv, og Troels Jensen bankede på hos naboen Chris Andersen og spurgte om, han måtte se cykelløb hos dem.

Dygtige musikere

I det hele taget taler bluesmusikeren fra Skagen meget gerne om de musikere, han har med på ”Hammer Blues”. Den, der spiller slideguitar i verdensklasse: Olav Poulsen. Den dygtige sangerinde Katrine Schmidt (som optrådte på Skagen festival i år). Olav Gudnason på kontrabas, Jens Varmsløse, der kan spille alt og Peter Nande på mundharpe, som har hjulpet så mange i gang i branchen blandt andet gennem sit firma Straight Shooter, som også udgiver ”Hammer Blues”.

- Alle sagde bare ja til at være med og flere ville gerne, men passede ikke ind i den lyd, jeg gerne ville ende med. Blandt andet valgte jeg slagtøj fra. Slagtøj larmer altid så meget, siger han med et smil.

Han er en erfaren musiker, har optrådt live i masser af år.

- Jeg kan virkelig godt lide, når man mødes, og der opstår noget helt særligt på en scene. Vi ved, hvor vi starter og hvor vi skal hen, men vejen der til, finder vi ud af undervejs, forklarer han.

Det er musikken, der griber ham, og musikken, han lægger ud med i sine egne numre. Og sangene er ikke kommet let til ham. Selvkritisk som han er.

- Jeg skriver sange i sneglefart.

Fem sange kom med på pladen herunder et meget personligt nummer til et menneske, der står ham nært. En sang, der skulle skrives, men ”You´re still around” skal ikke med ud og spilles live har han bestemt. Den går for tæt på.

Nogle af numrene på cd-en er tæt på 100 år. ”I know you rider” er fra 1927, og er bare en af skagboens favoritter.

- Jeg spiller den på min egen måde, bluesgrass-agtigt, og den har jeg spillet i mange år.

Skagens kendte sted

”Hammer Blues”, som er titlen på Chris Andersens debutplade er også en gammel blues-sang, men der er ingen større symbolik eller et særligt budskab i den titel. Det er der til gengæld på coverfotoet.

- Jeg sidder i Brøndums Spisesal på en af de berømte stole. Spisesalen og museet er for mig det mest kendte sted i Skagen. Det har ikke noget med bluesmusik at gøre men handler om mine rødder er i Skagen. Som skagbo er jeg taknemmelig for at jeg fik lov til at lave coverfotoet derinde fra. Der er en særlig stemning på det sted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...