Sækkevis af tøj er samlet ind og givet til sociale mødesteder, og arbejdspladsen bakker op

SKAGEN: Det var et møde med en hjemløs i butikken, der satte gang i Charlotte Pilegaards indsamling. Hun har aldrig arbejdet med socialt udsatte før. Men en hjemløs skæbne gjorde indtryk.

- Jeg er salgsassistent i FF Handel og en dag kom der en hjemløs ind i forretningen med en krøllet 500 kroner seddel. Han ville købe en termokeddeldragt, for det var koldt at sove ude. Han var ikke sikker på, at betalingen på hans Dankort ville gå igennem, så derfor havde han den seddel klar. Det gjorde et stort indtryk på mig, at vi i Danmark har hjemløse, der fryser, fortæller Charlotte Pilegaard.

Hun fik sin chef med på, at lave en kampagne i oktober måned, hvor man kunne aflevere sin gamle jakke og få rabat på en ny. Og hun havde slet ikke forestillet sig, at skagboerne ville bakke så meget op om indsamlingen, for hun endte med at have mange, mange kilo tøj. Vinterjakkerne blev hurtigt suppleret med al slags varmt tøj, som folk gav hende til de hjemløse. Nogle gav endda sig til at strikke halstørklæder og sokker.

- Det var helt vildt fra dag et, siger hun.

Hun ved ikke præcis, hvor mange sække tøj, hun har samlet ind, men 2.5 tons varmt tøj er et godt bud.

Tøjet har hun så selv sørget for at aflevere på Den blå café i Hjørring og hos Parasollen i Ålborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...