Juleudsmykningen er lagt i hænderne på Signe Emdal

SKAGEN: Skagensmaleren Anna Anchers liv og virke er inspirationskilden for dette års juleudsmykning i Brøndums spisesal på Skagens Museum.

Det er tekstilhåndværker og -kunstner Signe Emdal, der i år har fået opgaven med at tilføre julestemning og liv til de historiske omgivelser på museet, under den efterhån-den traditionsrige titel ”Træet pyntes”.

- Jeg har valgt at gå i dialog med Anna Ancher og hendes passion for både ornamenterede tekstiler og det at iscenesætte sine malerier.

- Mine tråde, farver, mønstre og stemninger er en slags essens, jeg skaber ud fra den viden, vi har om mennesket Anna Ancher og hendes samarbejde og fælles malerier med hendes mand Michael Ancher, siger Signe Emdal.

I juleudsmykningen fortolker Signe Emdal udvalgte genstande fra Anna Anchers hjem.

Maleriet ”Dagens arbejde bedømmes”, skabt i 1883 af Anna og Michael Ancher i fællesskab, har givet vigtige impulser til udsmykningen.

Derudover drejer det sig om møbler og gulvtæpper fra Anchers Hus på Markvej i Skagen, hvor Anna og Michael Ancher boede med deres datter Helga.

Et bestemt ornament fra Anna Anchers vinterkjole er også bragt ind i Signes nyskabte tekstilunivers, som desuden går i dialog med arkitekten Thorvald Bindesbølls ornamentik i Brøndums spisesal.

Signe Emdal er uddannet tekstil-håndværker fra Designskolen Kolding i 2007.

Hun arbejder til dagligt i København, men har sine rødder i Skagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...