Bog & Ide har kåret Årets spil for 2018. Og ligesom tidligere år er det et brætspil, der er vinder.

Fuldend sætningen: "Jeg har altid nydt lyden af...". På spillernes kort står der svarmuligheder som eksempelvis: a) en gammel toiletbørste, b) en pensionist, der samler pant eller c) tyndskid.

Nu gælder det om at vælge det svar, der får de andre spillere til at grine højest, for det giver flest point. Det er i korte træk essensen af det nye brætspil "Det dårlige selskab", og det må have skabt rigtig meget grin rundt om i de danske hjem, for "Det dårlige selskab" er lige blevet kåret som Årets Spil 2018 i voksen-kategorien.

De yngste kan også godt lide sjove historier og peger på Piratspillet som Årets Spil 2018 i børne-kategorien. Historien er, at pirater har stjålet byens skat og låst de voksne inde. Nu er det op til børnene i fællesskab at snige sig om bord på piratskibet, befri forældrene og tage skatten tilbage.

Når det gælder brætspil, hvor børn og forældre kan spille sammen, hedder Årets Spil 2018 Partners+. Tænk ludo, men her er det ikke en terning, der afgør trækkene, men kort, der giver mulighed for meget vildere ryk - eksempelvis 14 frem, fire tilbage eller hvad med at bytte brik med modstanderen?

En fræk taktik belønnes, for spillerne er sammen to og to, og først når to partnere har hjulpet hinanden i mål, er sejren hjemme.

Det er Danmarks største boghandlerkæde, Bog & idé med 125 butikker landet over, der for ottende år i træk har kåret Årets Spil i de tre kategorier: familiespil, børnespil og voksenspil.

Kåringen af Årets Spil sker, efter at spilproducenterne har sendt deres spil ind til test og udvælgelse hos Bog & idé.

Alle indsendte spil bliver vurderet af forbrugerpaneler tilpasset de tre kategorier. Det vil sige, at børnespil er testet af familier med børn osv. Testpersonerne er fundet gennem 40 Bog & idé-forretninger spredt ud over hele landet. Alle indsendte spil har fået stjerner fra 1-6. Spillene med flest stjerner har vundet konkurrencen.

Udbuddet af digitale spil til både børn og voksne har nok aldrig været større end i nu, men det betyder ikke, at danskerne har glemt det klassiske brætspil - tværtimod er brætspillets kvaliteter efterspurgt som aldrig før.

- Gennem de seneste fire år har vi haft tocifrede vækstrater på spil hvert år. Den udvikling ser ud til at fortsætte her i 2018, hvor vi er på vej ind i de mørke måneder: Ikke mindst juletiden med masser af indendørshygge er højsæson for brætspil, siger Martin Kærgaard, der er category manager på spil og legetøj.

- Unge mennesker er i dag vokset op med elektronik omkring sig overalt i hverdagen. Vi er efterhånden alle sammen så vant til at kigge på skærme hele tiden. Det får flere til at søge imod det ikke-elektroniske. Brætspil er gode at koble af med. Et brætspil kan samle familie og venner og skabe fællesskab. Så er teknologien lagt væk for en stund, og alle fokuserer på at være nærværende i samtalen og have øjenkontakt, fastslår Martin Kærgaard.

Chutikan

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...