Barnets Blå Hus i Frederikshavn står klar til at hjælpe børn fra misbrugsproblemer i hjemmet

KOMMUNEN: Lukkede kommunegrænser, ingen offentlig transport og hjemsendelser. Der er ikke meget, der er, som det plejer at være i de syv nordjyske kommuner, som er berørt af coronanedlukning de næste fire uger.

Et af de områder, som dog ikke lukkes ned, er det sociale område.

Det glæder man sig over i Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som er Blå Kors’ støttetilbud til børn og unge fra familier, hvor forældrene eller andre tæt på familien problemer med alkohol eller stoffer.

- Vi tager stadig imod nye børn. Hvis der er nogle børn, der bliver særligt ramt af den her coronasituation, er det vigtigt, de ved, at de kan ringe til os.

- Det kan for eksempel være hårdt for familier, hvor børnene er hjemsendt fra skole, og forældrene også er hjemme. Vi ved, at det kan give flere konflikter og påvirke børnenes trivsel, siger Irene Lerche, som er leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Terapi til børn fortsætter

Hver onsdag og torsdag kan børnene gratis og anonymt deltage i terapigrupper sammen med andre børn, hvor de kan snakke om det, der er svært.

Børnegrupperne fortsætter de kommende uger for, at kunne give børnene den hjælp og det afbræk i hverdagen, som de har brug for. Derimod må børnene og deres familier vente noget tid endnu med at deltage i fællesspisning og sociale aktiviteter i huset.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at holde hånden under familierne, så ingen bliver tabt. De familier, vi ikke møder, vil vi ringe rundt til, så de har mulighed for at vende deres bekymringer, siger leder Irene Lerche.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...