SKAGEN: En tryllekunstner, som også ved en masse om fugle. Det er den perfekte kombination, når man som leder af Det Grå Fyr Lene Kappelborg arbejder med at tiltrække flere børnefamilier til aktiviteterne på og omkring fyret og trækfuglecentret. Tryllekunstneren Gustav Urth optrådte for første gang for børn og andre fugleinteresserede i vinterferien, og det var så godt, at han blev hyret igen til fyrets to års fødselsdag. Der grå fyr fejrede to års fødselsdag på fuglefestivalens sidste dag søndag.

- Tryllekunstneren Gustav er selv en af de unge, der kommer på Skagen Fuglestation (som ligger sammen med fyret og drives af Dansk Ornitologisk Forening) og derfor kan han lære børn og også os voksne en masse om fugle og naturen ved at fortælle om fugle mens han tryller, forklarer Lene Kappelborg.

Hun kan se tilbage på en fuglefestival med et hav af arrangementer, hvor der deltog mellem 2= og 50 og til foredraget med Søren Ryge Pedersen fra DR1 var der 70 tilhørere.

Fuglefestivalen kører meget på frivillig arbejdskraft, og når man som gæst for eksempel tropper op på Flagbakken kan det være svært at spotte guiden og turlederen.

- Derfor har vi talt om næste år, at vi skal være mere synlige for eksempel i særlige jakker, siger Lene Kappelborg, der var med som lønnet leder af fyret for første gang i år.

- Fuglefestivalen gik simpelthen så fint. Vi tæller ikke deltagerantallet. Det gjorde vi heller ikke søndag, hvor der var gratis entré til selve trækfugleudstillingen, men vi delte 120 rundstykker ud om morgenen, oplyser Lene Kappelborg.

Festivalen med fokus på fugle kommer også i 2020 til at ligge i den anden weekend i maj.

- I 2020 er det bededagsweekenden, og vi taler om at forlænge festivalen med en dag, så den starter onsdag i stedet for torsdag i 2020, men det er ikke endeligt afgjort endnu. I takt med at festivalen er vokset kræver det også mere og mere tid af de frivillige, så det er også op til dem, hvad de vil næste år, siger lederen af Det grå fyr Lene Kappelborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...