SKAGEN: Man behøver ikke at hedde Ancher eller Krøyer for at glæde sig over at se et billede vokse frem på lærredet. Hundredevis af børn har oplevet den fornøjelse på Skagens Museums malerskole, og i vinterferien er chancen der igen.

Alle børn i alderen 7-14 år kan melde sig til at deltage – også dem der aldrig har haft en pensel i hånden før. Museets børneformidlere har lagt hovederne i blød for at finde på temaer, som kan give børnene ideer til, hvad de vil sætte på lærredet, med enten akryl- eller akvarel-farver. Undervejs får de unge kunstnere vejledning i hvordan man blander farver, og hvordan man får et perspektiv ind i billedet.

Fra tirsdag til og med fredag i både uge 7 og uge 8 er der hver dag et nyt inspirerende tema. Nogle børn kommer flere dage i træk, mens andre nøjes med en enkelt dag.

Den allerførste dag er det én af de mindre kendte skagensmalere, der leverer inspirationen, nemlig Viggo Johansen, der selv havde ikke mindre end seks børn. Han holdt især af at male landskaber, så det vil nok afspejle sig i de kunstværker, som de deltagende børn selv bringer på lærredet. Materialer får børnene udleveret på museet, også den fine guldramme, som de helt friske mesterværker bliver sat ind i, når det sidste penselstrøg er lavet.

Andre emner i ugens løb er også hentet fra de gamle skagensmaleres verden: vraggods, lys over land samt solnedgang og månelys.

For at deltage skal man tilmelde sig på forhånd. Det kan ske på tlf. 98 44 64 44 mellem kl. 9.00 og 15.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...