Regionalruterne skal også droppe dieselen

SÆBY: Nordjyllands Trafikselskabs skal nu udbyde alle regionalruter i det kommende udbud med biogas som brændstof i busserne. Med initiativet fortsætter Region Nordjylland sin grønne omstilling, og bliver den første region i Danmark, som forlanger klimavenlige regionalbusser ved alle nye kontrakter i den kollektive trafik.

- Jeg mener, at vi har et medansvar både for nærmiljøet i Nordjylland og for det globale miljø, som er under et stigende pres. Derfor skal vi være ambitiøse og blive ved med at gå forrest med nyskabende initiativer.

- Omkring den kollektive trafik forventer vi eksempelvis, at vi allerede om 3-4 år kan være i mål med vores plan om at alle regionalbusser i Nordjylland, kører på enten biogas eller et andet CO2-frit brændstof, siger Ole Stavad, udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Nordjylland.

Når busser kører på biogas, udledes der slet ikke CO2.

Med det kommende udbud, som omfatter 18 busser, hvor af 13 overgår til biogas, spares miljøet derfor for en udledning på ca. 750 tons CO2 om året sammenlignet med fortsat brug af diesel.

Og i takt med at flere og flere busser gennemgår den grønne omstilling, vil miljøgevinsten vokse tilsvarende.

Gennem Nordjyllands Trafikselskab har Arriva siden 2014 kørt en rute på biogas for Region Nordjylland. Erfaringerne herfra har udelukkende været gode, og Regionen ser derfor frem til at få omlagt endnu en del af den kollektive trafik til biogas.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...