Lassie - den vel nok mest berømte hund i filmhistorien - er tilbage i biografen. Den hjertevarme historie om det uadskillelige venskab mellem en dreng og hans hund er baseret på den berømte roman af Eric Knight.

Og på søndag eftermiddag, 27. september, er Lassie og Frederik tilbage i Skagen Bio i filmen Lassie kommer hjem, der er for hele familien.

Lassie og den 12-årige Frederik er uadskillelige. Da Frederiks far mister sit job, flytter familien til en mindre lejlighed, hvor det ikke er tilladt at have hund. Frederik er knust!

De er nødt til at aflevere Lassie til greve von Springer, som lover at passe godt på Lassie. Men en af grevens ansatte er ond mod Lassie, og hun flygter for at lede efter Frederik.

Frederik kan heller ikke længere undvære Lassie, så da han hører, at Lassie er stukket af, sætter han sig for – sammen med grevens barnebarn, Pernille - at finde Lassie.

Og så begynder en eventyrlig rejse for både Frederik og Lassie – begge på jagt efter deres bedste ven.

Engelsk drama

Tirsdag aften i næste uge, 29. september, har Skagen Bio premiere på den engelske film Summerland.

I sommeren 1940 bliver der vendt op og ned på Alices liv trods det at hun har slået sig til tåls med en tilbagetrukket tilværelse ved Sussex’ kyst, hvor hun fordyber sig i at skrive bøger om myter og sagn.

En enlig kvinde - uden hverken mand eller børn og i de lokale børns - og mange voksnes - øjne en heks.

Men så bliver børnene fra London evakueret på grund af de tyske bombninger, og Alice får ansvaret for den 14-årige Frank.

Det pludselige ansvar, og Franks åbenlyse behov for moderlig kærlighed vækker følelser i Alice, der mindes en sommer for mange år siden. Og en kærlighed.

Imens fantaserer Frank om sin far, der er pilot og netop nu kæmper mod det tyske luftangreb. Og mens Alice åbner Franks øjne for skønheden i myter og sagn, lader hun ham også komme ind i hendes hemmelige verden.

De taler om Summerland en hedensk opfattelse af Paradis som en parallelverden. Nogle gange åbnes døren, fordi de døde har brug for at sende et budskab til de levende.

Jessica Swale har skrevet manuskript til og instrueret filmen som fortæller om tab og håb, om magi og kærlighed. Og om at historier må komme et eller andet sted fra.

Gemma Arterton spiller filmens Alice, mens Gugu Mbatha-Raw spiller Vera, kvinden i hendes fortid.

Den nysgerrige Frank spilles af Lucas Bond.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...