GL. SKAGEN: Konkurrencen om at blive Nordjyllands bedste restaurant er endnu en gang på benene, og i år er det lige på og hårdt. Da der kun er otte deltagende steder, er de første dyster nemlig kvartfinalerne, og spændingen er derfor allerede høj.

Første dyst stod mellem to spisesteder, der kender hinanden særdeles godt, Ruths Hotel i Skagen mod Restaurant Bühlmann fra Aalborg. Førstnævnte havde trukket hjemmebanefordelen, og de kunne glæde sig over at have fuldt hus til arrangementet, hvor der for alvor blev kræset om dommere og gæster.

Niveauet var højt, men det blev i sidste ende Ruths Hotel, der kunne fejre sejren, efter de vandt for deres snacks, forret og dessert. Restaurant Bühlmann vandt for hovedretten, og dermed blev den endelige stilling 3-1 til Skagen-restauranten, der går videre til semifinalerne.

- Peter Frydkjærs (køkkenchef, Ruths Hotel red.) mad udviste en utrolig kreativitet lige fra snacks, til forretten, hovedretten og desserten. Mange elementer, visuelt stærke serveringer og velsmag langt hen ad vejen gjorde udslaget, fortæller en af aftenens dommere, Jakob Kanne Bjerregaard, der også er madanmelder for NORDJYSKE Medier.

- Unge Christopher M. Kristensen fra Restaurant Bühlmann levede ikke op til sit topniveau, som man har set det ved hans deltagelse til Årets Kok sidste år. Retterne bar præg af rutine og de sikre løsninger. Det kan undre lidt, at en ellers kreativ kok leverer en for ham middel - men stadig - flot præstation. Jeg er sikker på, han får genoprejsning, når han senere på året deltager i finalen i Årets Kok igen, siger han videre.

Dommeren er samtidig meget optimistisk på skagboernes vegne.

- Ruths Gourmet er nu i semifinalen, og hvis Peter Frydkjær og hans team holder niveauet, så er der ikke langt til finalen.

Langt de fleste gæster var enige med dommernes vurdering.

- Det var den rigtige restaurant, der vandt, men det hele var godt. Man kan virkelig mærke, at de gør noget ekstra for at give en god oplevelse. Vi kan slet ikke forstå, at der ikke kommer flere til disse konkurrencer, siger Erik Sørensen fra Tornby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...