Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekassen er klar til pardans

KOMMUNEN: Nu ligger det fast - Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse fusionerer.

- I Dronninglund Sparekasse har vi naturligvis løbende overvejet vores fremtid, siger bestyrelsesformand Inge Møller Ernst, og tilføjer, at i sådan en proces kan hjertet og hjernen komme i en indre dialog.

- Det er en fornuftig beslutning, men det er jo også en beslutning, der rummer store følelser. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes at blive en del af familien i Sparekassen Vendsyssel, der på de fleste områder ligner os selv.

Baggrunden for fusionen er det forhold, at den finansielle sektor i stigende grad rammes af finansielle reguleringer og pålægges administrative opgaver, der bliver fortsat mere komplekse.

Det stiller store krav til specialister og et dyrt administrativt apparat.

Og det taler for større enheder.

- I Sparekassen Vendsyssel har vi siden 2001 haft et erklæret ønske om, at der i Vendsyssel skulle være et solidt forankret lokalt pengeinstitut, siger Birte Dyrberg, bestyrelsesformand i Sparekassen Vendsyssel.

- Det har vi, fordi vi mener, at et lokalt forankret pengeinstitut vil have en stærk forpligtelse til at opretholde et lokalt ansvar og en interesse i at servicere lokalområdet på en ordentlig og ansvarlig måde.

- Med denne fusion synes vi, at den drøm, der startede for snart 20 år siden, er gået i opfyldelse, siger formanden.

Fusionsbankens nye direktion vil udgøres af Vagn Hansen, Jan Skov og Villy Sørensen.

Fusionen er betinget af godkendelse i Dronninglund Sparekasses repræsentantskab, Sparekassen Vendsyssels repræsentantskab og Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...