Selv om 2020 er et helt aparte år på alle områder, prøver Haveselskabet og Botanisk have i skøn forening at få det traditionelle plantemarked stablet på benene indenfor de begrænsninger, som myndighederne har sat for forsamlinger.

Som noget nyt i år afholdes plantemarkedet ikke på Havens Dag den 2. weekend i september måned, men derimod søndag den 30. august. Der er i år omkring 20 boder, hvor der bl.a. kan købes forskellige blomster, spændende og sjældne stauder og alpine planter, og der er garanti for, at man kan erhverve sig planter, som man ikke kan finde i almindelige havecentre og planteskoler – og så til særdeles fordelagtige priser.

Der er selvfølgelig repræsentanter fra den lokale havekreds til stede, så der er rig mulighed for at få en god havesnak og et par gode haveråd. Der er også folk fra Botanisk Have og Havens Vennekreds til stede, der villigt kan fortælle om Haven og alle de skønne vækster, der trives overordentlig godt i det store haveanlæg. Så det er bare med at komme af huse og tage sig en inspirationstur i byens grønne åndehul.

Det vil jo selvsagt også være en oplagt mulighed for at på nærmeste hold at iagttage det sidste nye tiltag med opstart på gravearbejderne i det område, der skal indeholde en samling af Danmarks Vilde Planter.

Og så til de praktiske foranstaltninger på dette års marked, hvor der maximalt må være forsamlet 100 mennesker på samme tid. Der bliver opsat skilte i begge ender af markedet med tekst om afstand og afspritning. Der sættes sprit på borde til fri afbenyttelse. Der vil være vagt i begge ender til guidning af besøgende. Det er meningen, at boderne flyttes tilbage fra stien i god afstand, og med god afstand mellem boderne.

Alléen deles på midten, med ensretning i de to retninger, så man ikke går mellem hinanden og med tydelig skiltning med pile. Der vil blive holdt øje med, at folk ikke klumper sammen, og hvis der skal snakkes, så trækker man ud til siden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...