Igen i år viser Skagen Bio Tjajkovskis berømte ballet Nøddeknækkeren i december måned, hvor den traditionelt opføres af balletter verden over, som en uundværlig del af mange familiers juleforberedelser - især for kombinationen bedsteforældre og børnebørn.

I år er det opsætningen på Zürich Operahus, der er valgt til det store lærred i biografen.

Balletten kan opleves på lørdag eftermiddag, 15. december, klokken 16.30.

Det bliver de helt nye og mere bekvemme stolerækker, der tages i brug, når godt to timer skal tilbringes i selskab med nøddeknækkerprinsen, musekongen, snedronningen og den drømmende Clara, på overgangen mellem barn og ung.

I handlingen er vi i en børne- og legetøjsfantasiverden, med snefnugsvals og sukkerfeens dans, men også i en romantisk og magisk verden, hvor fantasiens magt er så meget stærkere end virkeligheden – og hvor vi får lov til at kigge ned i afgrunden før alt bliver godt igen.

Handlingen udspilles i et velhavende borgerhjem i 1800-tallets St. Petersborg, hvor husets unge datter drømmer om nøddeknækkerprinsen, en julegave til hende, som tager hende med til det forunderlige Slaraffenland, hvor de har mange oplevelser og må gå rigtig meget igennem i en kamp mod musekongen og hans mange mus.

Teksten, der tjener som forlæg for først Dumas den ældres fortælling og senere Tjajkovskis ballet, er skrevet af den tyske romantiker E.T.A. Hoffmann i 1816.

Balletten blev uropført på Marinskijteatret i St. Petersborg i 1892 og er siden blevet koreograferet mange gange, for eksempel af Rudolf Nureyev og Balanchine, men også af vores egen Flemming Flindt og i dette tilfælde Christian Spuck, der søger tilbage til den oprindelige fortælling og dens særegne blanding af snefnugagtig julehygge og bizar uhygge.

Både børn og voksne kan glæde sig til en oplevelse ud over det sædvanlige lørdag eftermiddag den 15. december i Skagen Bio.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...