Det er en stærk og aktuel kvinde, der i år åbner teatersæsonen på Kappelborg. Med 2 forestillinger om den internationalt anerkendte og lokale kunstner Anna Ancher i samme weekend satser kulturhus Kappelborg på, at beretningen om Anna som kvinde, mor, hustru og kunstner fanger publikum af flere årsager.

”Dels er historien om Anna Ancher jo lokal og højaktuel med Skagen Kunstmuseers anmelderroste udstilling på Skagens Museum. Dels er forestillingen også en fortælling om en ny type kvinde for sin tid”, fortæller Kappelborg.

”I forestillingen står Anna foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket. Men det er ikke let at forene den klassiske moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg og ikke mindst fravalg i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner. Og på måde peger forestillingen om Anna Ancher på ét af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere, eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?” lyder det.

Forestillingen spiller lørdag d. 19. september kl. 19.30, og igen om søndagen kl. 15. Om søndagen er det muligt at krydre forestillingen med en guidet tur ”I Anna Anchers Fodspor”, der varetages af Skagen Kunstmuseers omviser, samt med adgang til udstillingen på Museet lørdag eller søndag til en reduceret pris. Den guidede tur kan kun opleves søndag.

”Fortællingen om Anna Ancher bliver kun endnu mere interessant, når man ved selvsyn forinden har studeret hendes smukke værker, der i farve, lys og rum er enestående i dansk kunsthistorie. Og hvis man så tilmed bogstaveligt talt har gået i hendes fodspor og set hvorfra hun har fundet flere af sine motiver… ja, så har man som publikum virkelig muligheden for en intens og helt unik teateroplevelse”, slutter kulturhuset.

Annas Verden præsenteres af Det Flydende Teater, der har gjort det til sit kendetegn i toner og ord at portrættere kendte danske personligheders liv og levned. Tidligere har blandt andre Arne Jacobsen, Halfdan Rasmussen og Karen Blixen været genstand for teatrets kærlige behandling. Sidstnævnte havde Lars Junggren i rollen som Blixen, og kunne også opleves på Kappelborg.

Forestillingen er den første i en række på fire teaterforestillinger i denne sæson. Fredag d. 23. oktober gælder det danseforestillingen ”Hvis jeg bliver gammel” – en dokumentarisk og humoristisk forestilling om at ældes i en tid, der elsker ungdom. Forestillingen præsenteres af sArt Danseteater. Ugen efter, søndag d. 1. november spiller forestillingen ”Mødre”, der handler om livet efter at være blevet mor og bl.a. har den danske sangerinde Szhirley på rollelisten, og endelig torsdag d. 12. november slår kulturhuset dørene op for forestillingen ”Mit Ensomme Hjerte” præsenteret af Teatret Møllen. Forestillingen er baseret Tom Buk-Swientys anmelderroste bog af samme navn om dansk-tyske læge Hans Horn, og om hans oplevelser under 2. verdenskrig som følge af den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht. Hans Horn var foruden cellist og billedkunstner også for en kortere periode læge i Skagen.

Flere informationer på kappelborgskagen.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...