Skagen Bio har på søndag, 16. september, på to nye film som har det til fælles, at de er blevet rost nærmest til skyerne.

For hele familien er det Disneys animationsfilm De Utrolige 2, som vises søndag eftermiddag.

I De utrolige 2 bliver Helen bedt om at være spydspids i en kampagne for at bringe superheltene tilbage, mens Bob kæmper sig igennem det normale hverdagslivs heltegerninger derhjemme sammen med Violet, Dash og den lille baby Jack-Jack, hvis superkræfter begynder at vise sig.

Deres mission støder imidlertid på grund, da en ny superskurk dukker op.

Skurkens geniale og farlige plan truer alt og alting, men familien Parr viger ikke tilbage for en udfordring, især ikke når de har Frozone ved deres side. Det er det, der gør den her familie så utrolig.

Dansk klassiker

Instruktøren Bille August, som tidligere har haft succes med filmatiseringen af Pelle Erobreren, står bag filmatiseringen af endnu en af dansk litteraturs klassikere, Henrik Pontoppidans Lykke-Per.

Filmen, som er med i Biografklub Danmark, har premiere søndag sidst på eftermiddagen, og søndag vises den med undertekster.

På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et stort visionært og moderne energiprojekt baseret på vind- og bølgeenergi.

I hovedstaden kaster Per sig ud i storbylivet og indgår med livsappetit og glæde i det muntre og ubekymrede selskabsliv og får kontakt med den jævnaldrende Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, som fascineres og begejstres af Pers ambitioner, og som vil hjælpe ham med at føre det ud i livet.

Hos familien Salomon får Pers projekt næring, og Per får øje på mulighederne ved deres venskab og forelsker sig i datteren Jakobe som i første ombæring ikke har meget tilovers for den unge visionære præstesøn. Men Jakobe fascineres af Pers ihærdighed og stædighed og må til sidst give efter for kærligheden.

Nu burde Pers lykke være gjort. Med hans kontakter til en af Danmarks rigeste familier og hans forlovelse med familiens smukke datter ser hans fremtid lys og lovende ud. Men stadig trækkes Per med arrene fra barndommen og hans dogmatiske familie, der stadig ikke accepterer hans nye liv og hans jødiske forlovelse.

Trods al sit held og fremgang har Per svært ved at bryde båndene og slippe af med de sår, hans strenge, religiøse baggrund har givet ham, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage faderens adfærd.

Skagen Bio har ikke Danmarkspremiere på filmen, men da man venter, at der er meget stor interesse for filmen, bliver den vist en halv snes gange de kommende uger.

Den tekstede version vises foruden på søndag også torsdag aften i næste uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...