200 elever mødte Danmarks eneste astronaut

SKAGEN: 200 skoleelever fra Skagen fik sig en oplevelse af de sjældne med besøg og mulighed for at stille spørgsmål til Danmarks, indtil videre, eneste astronaut Andreas Mogensen.

En eftermiddag på rummission, eller i det mindste en snert af stjernestøv fra det ydre rum, var den oplevelse de ca. 200 elever fra 7.-9. klasse fik på Kulturhus Kappelborg i sidste uge.

Andreas Mogensens foredrag har til formål at øge kendskabet til rummet, dets muligheder, de danske og europæiske rumaktiviteter samt fremme børn og unges interesse for teknik og naturvidenskab.

Noget tyder på, at han er rigtig god til at fange de unges interesse at dømme efter den stilhed, der sænkede sig over den helt fyldte sal.

De unge hørte frække ord som Skinsuits, Blue Jets, Red Sprits og fik masser af sjove oplevelser om livet som vægtløs.

Det hele kom fra manden, der har prøvet det på egen krop suppleret med billeder og små videosekvenser.

Eleverne havde helt tydeligt hørt godt efter, og stillede efterfølgende en del ret kvalificerede spørgsmål. Hvilket talent skal du besidde for at blive astronaut, hvordan påvirker effekten af vægtløs tilstand, hvad med rumskrot og findes der liv derude? Måske er de næste danske astronauter på vej?

Det spændende møde sluttede med en tålmodig køkultur til at få en selfie med Andreas Mogensen.

Det har ikke været nogen let opgave at få den populære rummand til Danmarks nordligste by. A

stronaut Andreas Mogensen har en stram kalender, og det er ikke fra dag til dag, man lige aftaler et besøg med ham, men en ihærdig og vedholdende indsats af arrangementskoordinator Caroline Røntved fra Skagens Bibliotek er det lykkedes.

- Vi har arbejdet på det siden januar, så der var stor jubel, da der tikkede en mail ind 13. september, at Andreas Mogensen kunne komme på besøg den 9. oktober, fortæller en storsmilende Caroline Røntved, der herfra fik travlt med at sende invitationer ud til skolerne.

Foredraget med Andreas Mogensen var arrangeret af Skagens Bibliotek i samarbejde med den europæiske rumorganisation, ESA og Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...