Frederikshavn Krisecenter kalder til åbent hus i håbet om at skaffe flere frivillige

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Krisecenter har akut brug for flere frivillige, som kan hjælpe de kvinder og børn, centret tager imod.

Fælles for kvinderne er, at de alle har været udsat for vold i nære relationer.

Derfor åbner Krisecentret nu dørene, så de kvinder, der kunne have mod på at blive frivillige, kan få nærmere informations om opgaven.

Der er åbent hus onsdag 3. oktober fra 19-21 i Krisecentret på Kong Christians Alle 9.

Interesserede kan tilmelde sig på 98 45 88 75,

- Vi er et spændende og aktivt hus med en god og positiv atmosfære. De frivillige har et aktivt og varmt fællesskab med hinanden, fortæller Krisecentrets leder Inge Bergstedt

Men selv om frivilligt arbejde er en velintegreret del af den måde vores fritidsliv er struktureret, kan der måske være en barriere i forhold til at påtage sig en opgave, som frivillig i et krisecenter.

For hvad skal der egentligt til?

- For os er en frivillig en person med overskud og lyst til at gøre en forskel for voldsramte familier, og som sammen med det øvrige personale støtter op om at vores familier, så de får det grundlag, der skal til, for at skabe en positiv hverdag og fremtid uden vold, siger Inge Bergstedt

Frederikshavn Krisecenter klæder naturligvis de frivillige på til opgaven.

Derfor holdes der kurser for nye frivillige og infomøder før de kommer ind i vagtforløb sammen med erfarne frivillige.

På de frivillige vagter er der desuden altid en bagvagt på, så man aldrig er alene om opgaven.

Og har man overskud, så er det en givende opgave.

Det fortæller tre af de frivillige vagter blandt dem Tove Storgaard, der har været frivillig på Frederikshavn Krisecenter i de seneste ni år.

- Da jeg gik på efterløn besluttede jeg mig for at melde mig som frivillig, hvad der havde været mit ønske i flere år, og jeg har aldrig fortrudt min beslutning. Jeg har normalt en vagt om ugen - fra kl. 19.00-07.00, men to vagter om måneden er ok.

- Arbejdsopgaverne er at passe telefon, tage imod nye beboere og snakke med eller lytte beboere, hvis der brug for det.

- Vores opgave er ikke at give gode råd. Dem har de sikkert fået mange af, inden de beslutter sig for at opsøge et krisecenter.

- Det er meget vigtigt, at vi ikke forsøger at "komme for tæt på".

De møder mange frivillige i løbet af deres ophold, og vi er ganske almindelige mennesker, men også med forskellige holdninger til tilværelsen. Det tager det professionelle personale, der behandler deres sag, sig af.

Har man overskud, kan man roligt melde sig som frivillig.

- I de år jeg har været frivillig, har jeg ikke været udsat for noget, der har givet anledning til, at jeg ønsker at stoppe, fortæller Tove Storgaard.

Mens Tove har været frivillig i ni år er Anja ny i frivilliggruppen.

Hun har været med i et år.

- Som person har jeg altid synes, man skal hjælpe hinanden og hjælpe dem der har brug for det. Så derfor har jeg altid, når jeg haft tiden og overskuddet, haft et frivilligt arbejde.

Interessen for at arbejde på et krisecenter kommer fra da jeg boede i Aarhus. Dengang var jeg børnepasser ved mødrehjælpen en gang om ugen, hvor vi passede børnene for voldsramte kvinder.

Det viste mig, hvor mange forskellige typer familier der er ramt af vold i hjemmet, så da jeg flyttede til Frederikshavn, tog jeg kontakt til Frederikshavn Krisecenter og det valg har jeg været rigtig glad for.

- Jeg synes det er interessant, at møde kvinder med forskellige baggrunde og høre deres historier. Det er med til at udvide min horisont og gøre mig mere ydmyg over for de problemer jeg kan have i mit liv.

- Det er rart at man kan være frivillig på ens egne præmisser. Man vælger selv de vagter man vil have og hvordan man er til stede når man har vagt. Hvis man foretrækker at læse en bog, hygge ved spise bordet eller bidrage med nogle af sine interesser, fortæller Anja.

Netop det at engagere sig i andre mennesker go søge at gøre en forskel er drivkraften for Inge C.

Fire ud af 10 voksne i Danmark udfører i større eller mindre grad frivilligt arbejde - i sportsklubber, som besøgsvenner, i foreninger og mange andre steder. For hende blev det på Krisecentret i Frederikshavn.

- Jeg er meget glad for at komme på krisecentret. Jeg bliver glad af at lave frivilligt arbejde der. Jeg skal naturligvis ikke tage stilling til noget fagligt i forhold til kvinderne og deres eventuelle børn. Det er der et dygtigt personale der tager sig af,

- Min opgave er at give omsorg, skabe hygge, spille et spil, læse en historie for børnene - gøre hyggelige ting, som man almindeligvis gør i en familie - her er der blot flere mennesker og ingen mænd.

Jeg tager gerne afsted et par gange - måske tre om måneden, for at tage en vagt på krisecentret - det giver mening for mig, fortæller Inge C.

Så har man overskud og lyst, så er der som nævnt åbent hus onsdag 3. oktober kl. 19-21.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...