Satsningen blev et sandt tilløbsstykke, som man vil gentage

AALBÆK: Solen skinnede over Lysets Landsby lørdag 24. august og flagene blaffede i den stille brise. Området mellem kulturhuset og museet var omdannet til byens nye koncept Aalbæk Dagen.

Borgerforeningen, kulturhuset og museet havde inviteret byens forretninger, foreninger og andre med interesse i byen til at komme og vise hvad byen kan tilbyde dens borgere og tilflyttere.

Dagen blev besøgt af omkring 700 gæster og ifølge arrangørerne var det en stor succes.

- Det er helt vildt med den fantastiske opbakning fra byens borgere, forretninger og foreninger, fortæller Heidi Aarre fra kulturhuset og Mette Fischer fra borgerforeningen.

- Der var mange aktiviteter for alle aldersgrupper og vi vil garanteret overveje at lave det til en årlig tilbage vendende begivenhed, lyder det fra begge og samtykker, at kendetegnet for byen er de mange frivillige, der stiller op.

Squaredance på Toppen og Skagen Linedance/Eastcoast Linedance gav flot opvisning og linedanserne lavede en lille afdeling, hvor publikum fik prøvet dansetrinene.

Begge danseformer undervises der i under gymnastikafdelingen. Det var også herfra at afdelingen havde besøg af børn/unge gymnaster med en luftspringbane.

Flot opvisning af dem, som også fik andre med på madrassen.

De grønne pigespejdere deltog også på dagen og lavede bålhygge.

Brandbilen fra Aalbæk var et tilløbsstykke for børn og mange skulle prøve bl.a. røgdykkerudstyret godt vejledt af brandmændene.

Rundt i haven fandt man stande med lopper. Her var der mange gode kræmmertilbud.

På Aalbæk gl. Kro´s stand blev der fortalt om kroens mange tilbud, smagsprøve på vin og delt flyers ud med Julemarkedet i Aalbæk.

Ved siden af var der smagsprøver på Lykkesholm æbler og pærer. Kunstnerkollektivet ArtdeMar fra skibshallen i Aalbæk, var på pletten og fortalte og viste hvad de lavede.

I teltet blev der serveret fiskefrikadeller sponseret af byens største fabrik Tenax, grill pølser og til kaffen vafler og muffins.

Både børne- og voksen tombolaen var et slaraffenland af gevinster. Alle byens forretninger havde sponseret flotte gevinster til de voksne.

Biblioteket på skolen havde bogsalg, hvor pengene går til eleverne på skolen. En quiz bestående af Aalbæk spørgsmål, blev vundet af tilflyttere fra Sønderjylland.

Ved museet kunne børnene muntre sig med gamle lege og bl.a. prøve det muntre køkken.

Bogen Find Holger var visuelt omdannet til en leg i området og museet havde lavet en konkurrence i Piet van Deurs stil ”Hvad er det?”.

Fra scenen styrede De Halvlune Jyder det musikalske under hele dagen.

Dejligt at vi kan samarbejde i byen med sådan et arrangement, sagde Birgit fra museet Simons Raaling.

En tilflytter der flyttede til byen i 1999, sagde det på måde: Der mangler ikke noget i Aalbæk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...