DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 3,7 millioner kroner til lokalforeninger i hele Danmark. Heraf er 322.000 kr. gået til 24 forskellige foreninger i Nordjylland, hvoraf 50.000 er gået til foreninger i Frederikshavn Kommune. Pengene kommer fra den nye Sommerpulje, som er en del af Sommerpakken, der blev vedtaget af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet i juni

To foreninger i Frederikshavn kommune har altså fået gavn af puljen: Spejdergruppen Lars Kruse Skagen og Frelsens Hær Børne- og Ungdomsarbejde Frederikshavn (FHBU), der har modtaget henholdsvis 27.000 og 23.000 kr. Begge foreninger har været glade for bevillingerne.

Anja Adjoh fra FHBU siger: ”Frelsens Hær i Frederikshavn har haft børneklubben Eventyrklubben i nogle år nu, og fordi aldersgruppen spredte sig fra 5-årige til 15-årige, har vi besluttet at dele gruppen. Derfor har vi oprettet ”Teenclubben” for de 13-15-årige.

- At vores to klubber, via Sommerpuljen, har fået mulighed for at opgradere vores lokaler med nyt inventar og aktivitetsmuligheder er en kæmpestor glæde og gør det til et endnu mere spændende sted at komme ugentligt.

- Fordi vores arbejde primært er med udenlandske børn, betyder det rigtigt meget, at de møder voksne, der anerkender dem, men også vil bruge tid på at spille sammen med dem, tegne, kaste bold osv. Vi tror, at når mennesker indgår i en positiv relation med hinanden, så vokser alle parter af det. Selvværdet øges, talenter opdages, svagheder bliver pludselig ikke i fokus, fordi anerkendelsen ikke er i, hvad man gør, men hvem man er. Vi møder børnene ud af et værdisyn, der siger, at alle er noget værd. For flygtningebørn med en voldsom baggrund skaber vi et trygt sted, hvor de kan sænke paraderne og bare være sig selv, forklarer Anja Adjoh.

Spejderleder Ann Petersen fra Spejdergruppen Lars Kruse Skagen har også været glad for Sommerpuljen ovenpå forårets nedlukning: ”Støtte fra sommerpuljen har givet os mulighed for at holde ugentlige sommerspejdermøder for alle vores spejdere I sommerferien, og give dem nogle oplevelser som vi ellers ikke havde mulighed for. Vi har lavet store og små aktiviteter, og har bl.a. været på udflugt til Fårup Sommerland og Ørnereservatet, med en stor flok spejdere. Vi er glade for igen at være i gang med spejderaktiviteter efter nedlukningen, og vi har med støtte fra sommerpuljen fået en fantastisk mulighed for at give børn og unge nogle sommeroplevelser, siger Ann Petersen fra Skagen

Borgmester Birgit Hansen glæder sig også over hjælpen til foreningslivet i Frederikshavn Kommune.

”Foreningslivet er limen, der binder vores lokalsamfund sammen. Jeg ved at coronaen har været hård, både for de foreninger, der gør vores kommune til et spændende sted at bo – men især for de mange børn og unge, der dagligt bruger foreningernes tilbud. Derfor glæder det mig at DUF’s Sommerpulje også kommer dem til gavn heroppe i vores kommune” udtaler hun.

Anden runde af Sommerpuljen er allerede nu åben for ansøgninger via DUF’s hjemmeside. Pengene kan søges af alle lokalforeninger under DUF’s medlemsorganisationer. Deadline er 6. august. For yderligere information, kontakt Maria Møller Kursch på mmk@duf.dk eller på tlf. 60201404.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...