Pengene er især hentet via arbejdsskadesager og faglige efterbetalingssager

KOMMUNEN: 3F Frederikshavn har i 2019 skaffet flere end 20 millioner kroner hjem til sine medlemmer.

Det fortæller formand Finn Jenne i sin beretning til årets generalforsamling.

- Vi er naturligvis utilfredse med, at hjælpepakken til de mange corona-ledige fortsat mangler, men vores egne tal viser, at det kan betale sig at være medlem af en fagforening.

- Vi har fået 23 millioner hjem til afdelingens medlemmer. Pengene er især hentet via arbejdsskadesager og faglige efterbetalingssager, siger Finn Jenne, der uddeler stor ros til afdelingens ansatte, der gør et kæmpe arbejde og som har været udfordret af hjemsendelse, opsigelser og nye dagpengeregler i forbindelse med coronaen:

- Der er ingen tvivl om, at afdelingens medarbejdere gør et fantastisk arbejde.

- Deres eneste ønsker er blot, at medlemmerne skal komme før. Ofte henvender et medlem sig først, når deres sygedagpenge er udløbet, eller ansættelse ophørt og deres situation ser kritisk ud. Derfor: Kom noget før, siger Finn Jenne.

I den faglige afdeling af 3F har 2019 budt på flere sejre. En af de helt store er ansættelsen af rumænske Lucian-Stefan Turculeanu, der har været med til at organisere især rumænsk arbejdskraft i fiskeindustrien:

- Lucian fik kort efter sin ansættelse vores medlemstal til at eksplodere - og netop det at få ordnede forhold for udenlandsk arbejdskraft er en mærkesag for os. Det sikrer løndumping og en skævvridning af arbejdsmarkedet, siger Finn Jenne.

3F stod også bag skraldemændene, da de i maj måned i 2019 for alvor gik imod dårlige arbejdsforhold hos deres daværende arbejdsgiver Remondis:

- Skraldekonflikten fik jo en fantastisk afslutning, da kommunen valgte at hjemtage renovationen og skraldemændene nærmest fra dag et fik bedre arbejdsvilkår, siger Finn Jenne, der har stor ros til de ansatte i afdelingen, der har trukket læsset i 2019’s tunge sager. En af dem var også sagen om Møller Sæby Aps, der ved Vestre Landsret fik en dom om urimelige arbejdsvilkår hos flextrafikchauffører imod sig:

- Sagen har allerede bredt sig til andre steder i Danmark, så vi kan være stolte over, at vi gik forrest.

Foråret 2020 har naturligt nok været præget af covid-19, hvor især mange af 3Fmedlemmer på industriens område, på transport-området og i hotel- og restaurationsbranchen er blevet hjemsendt eller helt har mistet deres arbejde.

Coronaen har også sat sit præg på den kommende generalforsamling, der på grund af afstandskrav er flyttet fra Møllehuset til Arena Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...