SKAGEN: En god udstilling vækker følelser og ikke mindst forundring, og det var også tilfældet hos 5. og 6. klasse fra Brovandeskolen, der i sommer besøgte udstillingen ”Tilfældighedernes Spil” af Leif Sylvester på Kappelborg.

Det besøg udmønter sig nu i elevernes egen udstilling i de selv samme rammer som Sylvester.

Fra fredag 4. december kl. 10 kan børnenes værker nemlig opleves i udstillingssalen på Kappelborg.

- Når vi præsenterer udstillinger, så er det altid med ønsket om, at værkerne gør indtryk på publikum. At publikum får ”noget” med hjem, og at værkerne sætter et aftryk.

- Oplevelsen bliver brugt, så at sige. Derfor er det ekstra skønt at se og høre, hvordan skolen har grebet muligheden for synergi, og ladet eleverne arbejde med Leif Sylvester, hans historie og hans værker på baggrund af sommerens udstilling, lyder det fra kulturhuset.

At samarbejdet med Brovandeskolen så gør, at elevernes arbejde også kan udmønte sig i en udstilling på Kappelborg, det er jo en ren succeshistorie, understreges det fra Kappelborg.

Projektet startede med et besøg og en særlig omvisning i den farverige Leif Sylvester-udstilling.

Her fik eleverne en introduktion til, hvem Leif Sylvester er som person og kunstner, og en fortælling om hans tanker og ideer med de forskellige motiver og udtryksformer.

Tilbage på skolen skulle oplevelsen fordøjes.

Værkerne havde vakt følelser af forskellig karakter, og ikke mindst forundring.

- Ikke alle værker var jo lige til at fordøje. Nogle var jo også lidt frække, fortæller billedkunstlærer Helen Krarup, der underviser begge klasser i billedkunst.

- Efter vores besøg på udstillingen så vi billeder af andre af Leif Sylvesters værker, og jeg fortalte om hans tidligere meget forskellige udtryksformer bl.a. collagearbejde med rester fra byggepladser, hans naturalistiske malerier, kubistiske forsøg med mere, indtil han til sidst fandt frem til den nuværende meget farverige, naivistiske og karakteristiske stil.

Eleverne valgte herefter et billede hver, som de skulle male med akrylmaling på en træplade.

De skulle forstørre motivet op, blande de rette farver, og male omhyggeligt inden for deres streger.

- Det er en helt omvendt måde i forhold til Leif Sylvesters egen maleteknik, hvor motivet opstår spontant undervejs i processen.

- Men jeg er alligevel sikker på, at det nu er en kunstner, som de vil huske.

-cOg forhåbentlig vil de herefter heller ikke være så selvkritiske over for deres egne værker, men tør i stedet at være mere legende og eksperimenterende i deres kreative udtryk.

- Og så gør jo heller ikke noget, hvis nogle af hans mange gode sociale tanker og værdier bag maleriernes motiverne vækker eftertanke, understreger Helen Krarup.

Idéen om en udstilling på Kappelborg opstod efter, at det stod klart for kulturhuset, at Brovandeskolen grundet covid-19 restriktionerne havde for lidt plads til en egen fysisk udstilling.

Efter genåbningen af Nordjylland var der ikke langt fra idé til handling, og de 33 værker kan altså fra på fredag og fjorten dage frem ses på 2. salen på Kappelborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...