Jonna Højen jubilerer

JERUP/AALBÆK: - Det hele startede, da jeg var instruktør i Jerup Idrætsforening, fortæller Jonna Højen der i år kan fejre 25 års jubilæum som idrætsinstruktør i Aalbæk.

Dengang sluttede alle hold sæsonen d. 1 april, også i andre byer.

- Jeg fik den ide, at forlænge sæsonen frem til skolernes sommerferie, det åbnede samtidig for nye medlemmer.

- Det rygtedes hurtigt rundt i de nærliggende foreninger, at i Jerup kunne man få tre måneders ekstra træning for et lille beløb. Der kom virkelig gang i sagerne, holdet blev kæmpestort.

Folk kom alle steder fra og især mange fra Aalbæk, fortæller Jonna Højen.

- I Aalbæk skete der det, at min forgænger fik dårlig ryg og måtte stoppe midt i en gymnastiksæson.

- Det var uheldigt. Ssalen var lejet, kontingentet var betalt og folk ville gerne fortsætte.

- Gode råd efterlystes.

- En dame fra Aalbæk, som havde gået til gymnastik hos mig i Jerup kontaktede mig, og tilbød at jeg kunne overtage holdet fra jul og resten af sæsonen.

- Jeg var lidt skeptisk, fordi jeg aldrig har haft et kørekort, og der var jo noget transport, forklarer Jonna der bor i Jerup. Men det var intet problem for dem.

De tilbød både at hente og bringe hende hjem. Hvor forkælet kan man blive. Stadig skeptisk og uden at kunne finde flere undskyldninger, slog hun til og sagde ja, men fortsatte samtidig en del år med holdene i Jerup.

Det er nu 25 år siden.

- Jeg har aldrig fortrudt og er dybt taknemmelig for, at jeg havnede i Aalbæk, fortæller Jonna videre.

Der skete stor fremgang på holdet, det blev delt således, at jeg lavede to hold i forlængelse af hinanden.

Det første et rent damehold i en time.

Det næste var et blandet hold i halvanden time med lidt mere tempo.

Senere kom et rent herrehold til også.

Jonna Højen begyndte også at hjælpe til ved Aalbæk Løbet, som gymnastikforeningen dengang stod for, her stod hun for fællesopvarmning af de mange løbere, og ved styrede mikrofonen og uddelte medaljer, ligesom hun også har været konferencier ved den årlige gymnastikopvisning i Aalbæk Idrætscenter.

- Nu er vi alle blevet 25 år ældre, mange har fået skavanker og har været nødt til at skippe træningen på mit hold, andre har med alderen valgt seniorholdet, som er lidt blidere gymnastik. Mange nye er kommet til, især fra Jerup.

Jonna Højen har truet med snart at stoppe, men :

- Jeg er hver gang blevet overtalt til at fortsætte. kun kroppen og motivationen kan stoppe mig. Jeg tager et år af gangen, har sagt ja til næste sæson også, fortæller Jonna Højen, der i alt har været idrætsinstruktør i 48 år.

- Kort sagt, jeg elsker bare udfordringen i, at lave nogle gode øvelser til noget lækkert musik og vide, at det gavner andre mennesker, slutter Jonna Højen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...