NORDIC ICE GAMES 2020, kunne i denne uge overrække kr. 25.000. til Talent Team Nord, som tak for deres store indsats under afviklingen af Nordens eneste professionelle istølt event, som fandt sted i Iscenter Nord i Frederikshavn.

- Indtægten har stor betydning for vores arbejde med de unge talenter, fortæller Christina Samuelsen, der er leder af Talent Team Nord projektet. Vi arrangerer b.la. trænings weekends for vores talenter, og her bruger vi nogle af sportens allerbedste professionelle ryttere som instruktører. Visionen er at skabe et fundament, således at de unge talenter indenfor den islandske hestesport, også i vores Vendsysselske område, får optimale betingelser for sportslig og personlig udvikling. De unge bliver bakket flot op af engagerede forældre, søskende og venner, når der tages fat og opgaverne i Iscenteret skal løses. - Og så er der jo også den sidegevinst at de unge talenter, samtidigt får muligheden for at komme helt “tæt” på nogle af de allerstørste heste og rytterstjerner, og kan se dem ride og selv blive inspireret.

Der er mange opgaver forbundet med at “ombygge” Iscenter Nord, til en heste stævnearena med stalde og det hele, fortæller arrangør Jan Michael Madsen. Talent Teamet stiller til opgaverne med 50 frivillige, og organiserer stort set selv løsningen af vores anlægsopgaver og praktiske forberedelser, og det gør bare mange ting nemmere, når opgaverne løses af folk som kender til hesteverdenen i forvejen. De frivillige bliver altid taget utroligt godt imod af personalet i Iscenter Nord, så efterhånden arbejder Talent Teamets frivillige næsten hjemmevandt i “istølt-arenaen”.

Den islandske hestesport er i stærk vækst i hele Skandinavien og vi skal følge med i den udvikling her under vores himmelstrøg. Der skabes faktisk bosætning i vores landdistrikt, når vi synliggør mulighederne for netop denne form for livsstil i vores område, fortæller Jan Michael Madsen.

Nordic Ice Games samlede i år ca. 1.600 publikummer fra Danmark og andre skandinaviske lande, samt Island, Tyskland og Østrig. Mere end 100 frivillige og professionelle, afviklede produktionen, og 65 ryttere og 70 islandske heste deltog på isen. Finalerne blev transmitteret på den amerikanske streaming platform DaCast, og der var seere fra mange lande i hele verden.

I samabejdet bag Nordic Ice Games står:

BROGAARDEN, EQUES, DANSK HESTEFORSIKRING, RC-SKILTE, STENA LINE og Port of Frederikshavn og Iscenter Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...