Falck forbereder man sig på, at dagen bliver årets travleste for vejhjælp

KOMMUNEN: En af årets travleste dage for Falck er overraskende nok ikke de store rejsedage i julen, hvor der er pakket med biler på vejene. Det er i stedet på årets første hverdag, når danskerne skal tilbage på arbejde efter en juleferie med and, brunede kartofler og juleknas i lange baner.

Første hverdag i 2021 falder på mandag 4. januar, og her forventer Falcks reddere at få rigtig travlt med vejhjælp.

De seneste år har Falck på den første hverdag efter nytår nemlig oplevet en stigning i aktivitet på 50 procent i forhold til en normal dag.

- Der er rigtig mange køretøjer, der har stået stille hen over jul og nytår, og i år er det ekstra lang tid, fordi hverdagen først går i gang igen 4. januar.

- Men køretøjer kan ikke tåle at stå stille så længe, og fordi der er så meget elektronik i biler i dag, bruger de strøm, selvom de står stille.

- Derfor er der mange biler, der ikke vil starte, når de har stået stille længe, fortæller Gert Elgaard Larsen, der er driftschef i Falck.

Falck har derfor altid travlt den første hverdag i januar - også selvom der ikke er sne og frost.

Hvis vejret også er problematisk, tør Gert Elgaard Larsen slet ikke tænke på, hvor travlt de får.

Derfor har Falck ét rigtig godt råd til de danske bilister, så de undgår ubehagelige overraskelser, når hverdagen står for døren, chefen venter, og ungerne skal afleveres.

- Der er desværre ikke meget at gøre, hvis bilen nægter at starte. Og derfor er mit bedste råd, at du prøvekører bilen en dag eller to, før du egentlig skal bruge den. Hvis bilen så ikke vil starte, så har du mulighed for at få det fikset og finde andre løsninger, uden at du er helt i panik og tidsproblemer, siger Gert Elgaard Larsen.

Det gælder også dem, der har to biler, og hvor den ene måske har stået stille hele juleferien - ligesom mange erhvervsbiler ikke har været i brug og derfor kan have svært ved at starte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...