Når en borger får hjertestop begynder en kamp mod uret, og det er vigtigt, at få startet hjerte-lunge-redning hurtigst muligt.

I Jerup er der nu oprettet en SMS-hjertestop ordning - bestående af en gruppe frivillige - der har til formål at øge overlevelseschancerne for borgere, der får hjertestop.

Korpset i Jerup der foreløbig har 16 frivillige, der skal indgå i SMS Hjertestop gruppen, har netop gennemgået en specialuddannelse i både hjertestarter og håndtering af skadested.

Ordningen fungerer på den måde, at når regionen modtager et nødopkald og vurderer, at gruppen kan gøre en forskel, modtager de en SMS, som fortæller hvor den livløse befinder sig. De kører til stedet og påbegynder hjertelungeredning. De er ofte på stedet op til 10 minutter før Falck. De minutter kan være med til at redde liv. Endvidere skal de også tage sig af de pårørende, hvor det nogle gange er svært at overbevise dem om, hvem disse personer er. Derfor kan det være en hjælp med en synlig ens påklædning som de gule veste, der vil være med til at gøre deres arbejde lidt lettere.

Både hjertestarteren og uddannelsen er betalt af Jerups borgere, fortæller Jeannie Hansen der er administrator og kontaktperson for gruppen af frivillige i Jerup, og som også har til opgave at administrere ordningen og vedligeholde navne og telefonnumre på de, der er tilmeldt.

Kurset i SMS-Hjertestop og HLR der foregik i Jerup Hallen over to dage, er betalt af Jerups Borgerforening. Selve hjertestarteren, der er placeret udenfor ved OK tanken i Jerup, har Ivan Lajos betalt, og borgere i Jerup har samlet sammen til det varmeskab som hjertestarteren er monteret i. Hjertestarternes gule veste har Robert Kjær købt for de sponsorpenge som han har cyklet hjem.

- Vi skal med denne ene hjertestarter og de nuværende 16 frivillige, der alle bor i Jerup by, dække et stort område der strækker sig fra Napstjert over Tuenvej til Råsig. Vi kan derfor sagtens bruge flere filvillige, især i yderområderne og en hjertestarter mere ville også kunne gøre en stor forskel, lyder det fra Jeannie Hansen.

Ønsker man at være en del af de frivillige SMS-hjertestartere i Jerup, kan man henvende sig til Jeannie Hansen på mobil 51371906.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...