Der er tale om en historisk lav varmepris i Skagen

SKAGEN: En kombination af lave gaspriser og høje elpriser betyder, at Skagen Varmeværk i forbindelse med første á conto-rate for 2020 sender godt 14 mio. kr. retur til forbrugerne.

Da Skagen Varmeværk lagde budget for 2020, tog man udgangspunkt i de aktuelle markedspriser på gas og el og fastsatte varmeprisen, så der var luft til prisudsving hen over året. Der kom i høj grad prisudsving, men de var alle til varmeværkets fordel.

Indkøbsprisen på gas styrtdykkede og salgsprisen på el steg. Og med billig gas og dyr el, var det en god forretning for Skagen Varmeværk at udnytte sine gasmotorer. Så god, at værket nu kan betale op mod halvdelen af 2019-varmeregningen tilbage til forbrugerne.

I varmesektoren regner man med et standardhus på 130 kvadratmeter og et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh. For en sådan husstand vil der således være tale om en besparelse på godt 4000 kr.

Flere varmeværker rundt omkring i landet valgte at udfase deres gasmotorer i forbindelse med, at grundbeløbet forsvandt. I Skagen valgte man i stedet at hovedrenovere værkets tre gasmotorer. Det har vist sig at være en rigtig klog beslutning.

- Vi mener, at det er fornuftigt at have flere varmekilder, som vi kan veksle imellem i takt med udsvingene i gas- og elpriser. Også selvom vi selvfølgelig ved, at den store varmepumpe, som vi p.t. er ved at opføre på Ellehammervej, i fremtiden kommer til at producere hovedparten af varmen til vores forbrugere, siger bestyrelsesformand Thomas Rasmussen.

Ikke nok med, at udviklingen på el- og gasmarkederne i 2019 bevægede sig til fordel for Skagen Varmeværk, så fik værket også langt om længe afsluttet den afgiftssag, som man vandt over Skat helt tilbage i 2015. Denne afslutning betød, at Skagen Varmeværk fik udbetalt næsten 5 mio. kr. fra Skat. Penge, som sendes direkte retur til forbrugerne.

- Mange varmeforbrugere har ringet og spurgt, om det kan passe, at varmen var så billig i 2019, men det er altså rigtig nok. Vi har imidlertid valgt at budgettere med den samme varmepris i 2020 som i 2019, nemlig 337,5 kr. pr. MWh. Vi vil nemlig være helt sikre på, at den ny varmepumpe kører som den skal, og se at vores projektforudsætninger holder stik, inden vi træffer beslutning om at sænke varmeprisen for 2020. Men selv med den nuværende varmepris ligger Skagen Varmeværk blandt de 13 pct. billigste varmeværker på landsplan, slutter Thomas Rasmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...