Tre vuggestueafdelinger får i 2020 flere penge til rådighed, efter at Børne- og Undervisningsministeriet har bevilliget ekstra midler

FREDERIKSHAVN: - Det kommer selvfølgelig til at betyde, at vi kan gøre noget mere for de børn og familier, vi har i vuggestuen.

Sådan lyder det fra lederen af Børnehuset Spiren, Julie Jensen, som er en af de tre vuggestuer, der har fået tildelt ekstra midler til ansættelse af mere pædagogisk personale.

- Vi er ved at ansætte nu, så vi er stadig ved at finde ud af, hvilke indsatser vi vil gøre, men det er klart, at når vi får flere hænder, så kan vi levere endnu højere kvalitet, end vi gør nu, og vi får mulighed for at gøre nogle flere ting – så det glæder vi os rigtig meget til, siger hun.

Foruden Børnehuset Spiren får Bødkergården Østervrå og Thorshøj Børnehus også glæde af de ekstra midler.

Alle tre vuggestueafdelinger er rigtig glade for de ekstra ressourcer, de kan få ud af de ekstra penge.

1:1

Når staten fordeler de her penge, så ser de på, hvilke institutioner der har mange børn, som er kommet ind med friplads.

Hvis institutionen har det, så vurderer staten, at der er grundlag for flere pædagogtimer.

For de tre vuggestueafdelinger i Frederikshavn Kommune betyder det helt konkret, at de får mulighed for at ansætte mere personale til vuggestuebørnene fra 2020 og frem til 2022.

Det særlige ved de her tildelinger er, at pengene lægges oveni det normale budget, men skal bruges 1:1 på kerneopgaver, nemlig ansættelse af flere pædagoger og pædagogiske assistenter.

Hvis ikke de bruges på netop det, så får institutionerne ikke pengene.

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Anders Brandt Sørensen (S), er også meget begejstret for, at de tre institutioner har fået tildelt ekstra penge, og han ser det kun som en fordel, at pengene kun kommer, hvis de bruges på præcis det, de skal.

- Vi håber at de her ekstra penge til pædagogtimer, kan være med til at løfte børnene og give dem en hverdag, som er mere indholdsrig og fyldt med flere pædagogiske tiltag, der kan være med til at skabe en bedre tid i barndommen for de her børn, og det er virkelig positivt, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...