Sikkert forårstegn: museumscaféer åbner

0
To museumscaféer er klar til at tage imod gæsterne - også dem der ikke besøger museet. Foto: Skagens Kunstmuseer
Uanset hvordan vejret arter sig er der et sikkert tegn på at foråret er over os: de to museumscaféer der hører til Skagens Museum og Anchers Hus tager nu hul på en ny sæson.

Anchers Café i Saxilds Gaard på Markvej 2 var ude af starthullerne allerede i fredags, St. Bededag, og Museumscaféen Brøndums Havehus følger lige i hælene med sæsonstart i den kommende weekend, lørdag den 5. maj. Begge caféer er tilgængelige for alle, uanset om man besøger museet eller ej.

Havehuset er en historisk, fredet bygning, der ligger i Skagens Museums have på Brøndumsvej. Her boede kunstnerparret Anna og Michael Ancher fra de blev gift i 1880 indtil 1884, hvor de flyttede ind i det hus, der nu er kendt som Anchers Hus. Lige ved siden af Anchers Hus ligger den gulkalkede Saxilds Gaard, som også er en af Skagens ældste ejendomme.

I 1800-tallet var der bageri i Saxilds Gaard, som nu huser en foto-udstilling med gratis adgang – og så altså en hyggelig café, der drives af Skagens Kunstmuseer. Anchers Café har et særligt fokus på brug af økologiske råvarer, og har på den baggrund fået tildelt Fødevarestyrelsens økologi-mærke i sølv.

Museumscaféen i Havehuset er forpagtet af det nærliggende Brøndums Hotel. I begge caféerne kan man få frokostretter og hjemmebagte kager – og fornøjelsen af at nyde maden i historiske omgivelser.

– Et cafébesøg er for mange museumsgæster den perfekte afrunding på et besøg. Der kan man fordøje de mange indtryk over en lun ret, et glas vin eller en kop kaffe. Men de to caféer er også et fristed, hvor både turister og skagboer kan slappe af, siger kommunikationschef Niels H. Bünemann, Skagens Kunstmuseer.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close