Mere plads ved kajen

0
Fiskerne frygter at blive ”klemt” blandt andet her ved Stålkajen. Foto: Peter Broen
– På papiret ser planen for Karstensens Skibsværfts udvidelse med ny tørdok fornuftig nok ud. Spørgsmålet er, hvordan det kommer til at fungere i virkeligheden, siger John Jakobsen, nytiltrådt formand for Skagen Fiskeriforening.

På foreningens generalforsamling før jul udtrykte hans forgænger, Carl Jesper Hermansen, bekymring for, at der ikke bliver plads nok til fiskerne, hvis værftet anlægger en ny tørdok.

Lever af fiskeriet

John Jakobsen understreger, at det er vigtigt for fiskerne at beholde kajplads tæt på deres redskabshuse.

Direktør Tage Rishøj, Karstensens Skibsværft, siger, at fiskerne ikke har grund til at være bekymrede. For at overbevise dem har han sendt tegningsmaterialet over værftsudvidelsen til fiskeriforeningen.

– Vi er ikke ude på at genere fiskerne. Vi lever af fiskeriet, og selvfølgelig skal vi have en dialog med fiskerne, siger han.

Tage Rishøj forklarer, at der samtidig med den ny tørdok anlægges cirka 200 meter ekstra kaj ved en ny pier på værftets eget område – uden at det går ud fiskerihavnen. Samtidig forsvinder der dog også omkring 50 meter kaj.

– Men med den ekstra kajplads får vi mulighed for at flytte nogle af de skibe, som i dag optager plads andre steder, over til værftet, siger han.

Plads nok

Og den mulighed vil blive brugt, fordi det giver arbejdsmæssige fordele.

Men også den begrænsede plads i selve havnebassinet ved dokken bekymrer fiskerne. Nogle gange vil der komme fartøjer, som ikke selv kan manøvrere, men har slæbebådsassistance.

Sker der uheld, kan fiskeskibe ved kaj blive påsejlet.

– Og det kan være af rimelig store fartøjer, for dokken skal jo være 110 meter lang, siger John Jakobsen.

Men ifølge Rishøj er der taget højde for, at der er plads nok, når skibe skal ind og ud af dokken. Der vil også være plads til fartøjer ved Nordtek, en virksomhed som ligger lige over for Karstensens.

John Jakobsen vil nu fremlægge værftets tegninger for de berørte fiskere for at høre deres reaktion.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close