Mejeriets hold er rykket ind på Hotel Plesner her i sommer

0
Vært og leder af Mejeriets sommerrestaurant i Skagen Martin Lemvig er altid kommet meget i Skagen, fordi hans far er skagbo. Privatfoto
På godset Vilhelmsborg syd for Århus ligger der en restaurant i et tidligere mejeri, som har opnået at få en fin anerkendelse af Michelin-guiden i 2018. L’asiette guide Michelin er et skulderklap til en restaurant, som kunne være på vej til at få en stjerne.

– Man kan kalde det en Michelin-boble, og sådan en fik Mejeriet i 2018, fortæller leder af Mejeriet Martin Lemvig, der sammen med sin restaurantchef og køkkenchef er rykket til Skagen, nærmere bestemt ind på Hotel Plesner.

– I Århus ligger vi smukt inde i skoven, men det er ikke et sted med mange gæster om sommeren. I Århus vil folk til vandet ligesom alle andre. Så da vi fik en henvendelse, om vi kunne tænke os at drive en sommerrestaurant i Skagen, takkede vi ja, siger han og tilføjer, at de i 2017 var en tur på Samsø med Mejeriet.

Skagen har en stor plads i Martin Lemvigs egen historie og hjerte.

Hans far er skagbo, og Martin Lemvig er derfor selv rigtig godt kendt i Skagen og holder meget af byen.

– Jeg kender de rigtige steder at købe råvarerne til vores Skagen restaurant, fortæller han.

Samtidig holder han af hele atmosfæren på det lille hotel, som ligger tæt på det pulserende sommerliv i Skagen på havnen og i bymidten.

– Men her på Holstvej er der en anden ro, fordi vi er placeret lidt væk fra det hele, siger han, og er spændt på, hvem der er restaurantens nye kunder.

– På Vilhelmsborg har vi mange lokale gæster fra området syd for Århus, som vender tilbage og som anbefaler os. Det er mit håb, at vi kan oparbejde det samme med vores sommerrestaurant her i Skagen, og det er også planen senere på sæsonen, at lave særlige arrangementer for eksempel for lokale erhvervsfolk.

Martin Lemvig er selv uddannet kok, men i dag kalder han sig selv for værten på stedet. Han har en evne til at få gæster til at føle sig velkomne og til at slappe af og nyde tiden på hotellet.

– Prøv og se, hotellet har den skønneste gårdhave, hvor alle er velkomne til at sidde og hygge sig lidt før køkkenet åbner klokken 17.30.

I det hele taget er det tanken, at hotellets gæster og restaurantens gæster skal opleve det hyggelige sommerliv sammen.

– Vi tror på, at hotellets gæster glæder sig over, at der er liv her om aftenen, forklarer han.

På Mejeriet i Skagen skifter de menu hver uge, og som værten siger, så er han altid klar til at foreslå andre retter, hvis gæsterne kontakter restauranten i forvejen, så han ved, hvad de kan skaffe for af fine fisk på den dag, gæsterne har tænkt sig at komme.

– Og så har vi sørget for boblerne på vinkortet. Det skal vi have i Skagen om sommeren, siger han med et smil.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close