Marcos tog fra London til Skiveren og Bent kom fra Hirtshals

0
Marcos Raths Aznar er ansat som kok i Strandcafeen på Skiveren Camping. Cafeen får et spansk præg i år.Foto: Bente Poder
Skiveren camping har ansat både en ny bestyrer af Strandcafeen og en bestyrer af campingpladsens store supermarked. Den første søgte jobbet, mens han sad i London, den anden sad i Hjørring.

Købmanden er Bent Kristoffersen og kokken er Claudio Marcos Raths Aznar.

Og hvordan ender en spansk kok fra Alicante, der har arbejdet i Spanien, Afrika, Rusland og London i Skiveren, hvor der er langt til den nærmeste by?

– Jeg gik ind på det europæiske jobsøgningssite på internettet, og så dukkede annoncen op fra Skiveren Camping. Derefter googlede jeg stedet og skrev en personlig ansøgning, fortæller Marcos Raths Aznar på fyldende engelsk.

Han havde i bogstaveligste og overført betydning brug for luftforandring. Livet i Englands hovedstad var blevet for træls.

_ Høje leveomkostninger i forhold til en elendig løn, og i det hele taget et hektisk liv. Efter to år i London skulle ske der noget helt andet. Jeg er selv vokset op i en lille by, hvor min mor i 45 år drev en berømt Michelin restaurant Mamabels i Mojacar Pueblo på Costa Almeria, fortæller han.

Han havde aldrig hørt om Skiveren før, men nu er han her, og sammen med ejeren af campingpladsen Bruno Rytter har de planer om at blive et sted for paella-elskere.

– Vi vil have paella på menukortet, og hver søndag bliver der paellafrokost, fortæller de.

De har i det hele taget planer om at give Strandcafeen et mere spansk præg, men har ikke helt lagt sig fast på hvordan.

– Vi skal se på, hvad vores gæster i Strandcafeen efterspørger og har for eksempel planer om en middelhavsinspireret buffet, siger Bruno Rytter, der er spændt på at se om der ligesom avisens udsendte findes andre paella-kendere i lokalområdet, som vil tage turen til søndags-paella-frokosten.

Paella er kendt over hele Spanien og især i det område omkring Alicante og Valencia, som Marcos kommer fra. Paella er det spanierne selv mødes om i familien om søndagen, og alle omkring bordet har en mening om, hvordan en paella skal smage, og hvad den skal indeholde.

Det har kokken Marcos naturligvis også og han har ovenikøbet speciale i ris, han er maestro arozero, som er en overbygning på en kokkeuddannelse.

Til paellaen kan man så overveje at bestille Skiveren-vinen, og dermed går vi videre til Skiveren Campings supermarked. Her har man fået fremstillet en jubilæums-etiket i anledning af at campingpladsen i år har 60 års fødselsdag. Lederen af supermarkedet Bent Kristoffersen er startet 1. marts, og han er vendt tilbage til butik og købmandskabet efter at have siddet på kontor, som han siger om jobbet på EUC Nord, hvor han skulle skaffe elevpladser.

– Kontorjob er bare ikke noget for mig. Jeg har brug for at røre mig, møde mange mennesker. Det indså jeg efter et års tid, og da jeg vidste Bruno manglede en købmand, spurgte jeg om, han kunne bruge mig. Jeg har været Rema Købmand 15 år heraf de seneste 10 år i Hirtshals, fortæller han.

Bruno Rytter skal selv have det overordnede ansvar for supermarkedet, og det er faktisk også noget nyt. I over 25 år har supermarkedet været drevet af en forpagter.

Campingpladsejeren kalder selv 60 års jubilæet for en fødselsdag, og har som sådan ingen planer om at markere jubilæet på en særlig dag. I stedet fejres 60-års dagen med en række 60 kroners tilbud i helligdagsferierne Store Bededag, Kristi Himmelfar og pinsen.

Bruno Rytter har ejet og drevet pladsen siden 1997, hvor han overtog ledelsen efter sine forældre Tove Skiveren og Jan Rytter Hansen. De havde drevet pladsen siden 1968, hvor de overtog ejerskabet efter Tove Skiverens far Christian Skiveren, der grundlagde Skiveren Camping i 1958.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close