Kokkenes Kød – en restaurant i restauranten

0
Restaurant Kokkenes ved Kulturhus Kappelborg har lavet om og snart åbner indehaverne Johan Sørensen t.v. og Kim Severinsen Kokkenes Kød Skagen på første sal samtidig med de fortsætter med cafeen og restauranten i stueplan. Foto: Kim Dahl Hansen.
Hvad mon der sker derinde hos Café & Restaurant Kokkenes? Det her en del folk talt om, og nu er indehaverne Kim Severinsen og Johan Sørensen klar til at fortælle:

– Vi åbner en restaurant i restauranten. Den kommer til at hedde “Kokkenes Kød Skagen”, hvor vi på en lavastensgrill griller bøffer af høj kvalitet, som man kan få sammen med en salatbar, kartoffeltilbehør og desserter, der kun er tiltænkt gæsterne i Kokkenes Kød, siger de.

De fortsætter nemlig med deres menukort på Kokkenes Café og Restaurant, som de hele tiden har haft. Her kan man både få fiskeretter, suppe og faktisk også en bøf, men det menukort kommer ikke til at ligge i Kokkenes Kød og omvendt kan man ikke sidde i stueetagen og gøre brug af menukortet hos Kokkenes Kød Skagen.

Forvirret? Det bliver du ikke, når du kommer ind i restauranten på “Kappelborgpladsen”. For de to afdelinger er fordel på to forskellige etager. Den nye Kokkenes Kød Skagen får plads på første sal. Men for at man skal føle sig som del af det dejlige hyggelige lokale i stueplan, har de nu lavet hul i væggen, så gæsterne kan se hinanden fra begge restauranter. Faktisk kan man kigge op i den nye afdeling, så snart man kommer ind af døren. De to afsnit er også forskellige i møblerne. 1. salen har for eksempel fået sorte stole med et skind lagt henover.

Lokalerne på første sal, har Kokkenes blandt andet brugt til kontor og et mindre mødelokale. Men nu er der revet en væg ned, så man har fået plads til 80 gæster i Kød-restauranten.

– I starten vil vi åbne Kokkenes Kød Skagen fredag og lørdag og så vil åbne flere dage, når vi kommer længere hen i sæsonen for at ende med, at begge Kokkenes-restaurant-afdelinger er åbne hver dag, fortæller Johan Sørensen og Kim Severinsen.

Deres plan ved at have åbent året rundt er, at mange fastboende og “uden for højsæsonen gæster” vil kigge ind og spise, når de skal i biografen i Kulturhuset eller skal til en koncert.

Tanken er, at man hurtigt skal kunne spise med det samme, hvis man skal videre til et kulturelt arrangement i naboejendommen.

Johan Sørensen og Kim Severinsen flyttede ind med Kokkenes Cafe & Restaurant fra den ene dag til den anden i “Kappelborgen” i juni 2015, og de har hele tiden haft planer om at udvikle og udvide restauranten.

– Især om sommeren har vi for få pladser, har vi erfaret, og vi vil også gerne ramme et bredere publikum end i dag med vores nye kødafdeling, forklarer Johan Sørensen.

Han siger om placeringen oppe i byen, at havnen er det sted alle gæster søger hen, men rigtig mange har efterhånden hørt, at der ligger en restaurant, der er et besøg værd, hvis man bevæger sig op til Sct. Laurentiivej.

– Vi kan blandt andet glæde os over, at mange norske sejlere anbefaler os, så vi får faktisk mange sommergæster herop også nede fra havnen.

De kan også mærke behovet for at der i Skagen er et selskabslokale koblet sammen med en restaurant. Oppe i det tidligere sanglokale har de hele tiden haft et stort selskabslokale, hvor de blandt andet holder fødselsdage, konfirmationer, receptioner. De store selskabslokale ligger i forlængelse af Kokkenes Kød Skagen, men bliver fortsat lukket af med en dør.

Johan Sørensen og Kim Severinsen har ikke helt besluttet åbningsdagen for Kokkenes Kød Skagen, formentlig i starten af marts. Den gamle restaurant i stueetagen er åben allerede, som den plejer.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close