Hæder til Skagen Bjesk

0
Jesper Winter og Mikkel T. Kongerslev kan se frem til at blive hædret for ”Skagen Bjesk”.Foto: SkagensAvis.dk
Lokal madkultur og råvarer af høj kvalitet er i fokus, når Det Danske Gastronomiske Akademi uddeler sine hædersdiplomer 6. april. Her hyldes ildsjæle fra hele landet for stor initiativrigdom – fra udvikling af traditionelle produkter som mjød, bjesk, kager og svinekød til initiativer som jomfruhummerfestival og lokalt grøntsagstorv.

Kærligheden til dansk madkultur er stor, og det samme er ambitionen om god smag og gode råvarer. Når Det Danske Gastronomiske Akademi i år uddeler sine hædersdiplomer for bemærkelsesværdige kulinariske bedrifter, hædres initiativer over hele landet – fra Skagen i nord til Nakskov i syd viser lokale ildsjæle nye veje i udviklingen af dansk gastronomi.

– Bredden i årets modtagere af hædersdiplomer fra Det Danske Gastronomiske Akademi viser, at der er en stærk udvikling, høj kvalitet og stor initiativrigdom inden for dansk gastronomi: fra nyudvikling af produkter som bjesk, mjød, kager og økologisk grisekød, over jomfruhummerfestival og grøntsagstorv, til ansvarlig råvareproduktion og restaurantdrift, siger Ole Mouritsen, præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

Formand for diplomudvalget, Claus Tingstrøm, tilføjer:

– Det er slående, at der både er diplomer til en producent af en moderne mjød, en bjesk og to kvalitetsproducenter af grisekød i en tid hvor gastronomien bliver mere og mere internationalt orienteret. Det kan være en tilfældighed, men det skal blive spændende at følge, om de allerældste danske føde- og drikkevarer måske finder en større plads i dansk gastronomi.

Jesper Winter og Mikkel T. Kongerslev kan se frem til at blive hædret for “Skagen Bjesk”.

Som det lyder i motivationen:

Jesper Winter og Mikkel Kongerslev er to gastronomiske ildsjæle, der formår at lyse Skagen op – selv i de mørke vintermåneder.

Jesper Winter har siden 2002 ejet og drevet den anerkendte Skagen Fiskerestaurant, der i 2016 også blev etableret på Illum ROOFTOP. Mikkel Kongerslev har, udover at være manager på Fiskerestauranten, sørget for at byens eftertragtede sommerstemning har nået nye højder som forpagter på det berømte diskotek Hyttefadet.

Sammen har de to skabt en ny klassiker: Skagen Bjesk. Med en stor respekt og forståelse for den vejrbidte og ofte barske natur, der karakteriserer Skagen, er denne bjesk lagret på de vilde bær og urter som malurt, perikum, klitrose og havtorn, som findes i de klitter, heder og højmoser, der omkranser byen.

Med Skagen Bjesk har Jesper Winter og Mikkel Kongerslev på en nytænkende og innovativ måde formået at tappe natur og gode, rene ingredienser på lækre flasker. Samt sikret en fortsat promovering og bevaring af et stykke nordjysk kultur- og gastronomihistorie.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close